Kako prirodno obojati pisanice?

1.4.2021.

Kako bi vam planeta ovog Uskrsa bila zahvalna, obojite pisanice prirodnim bojama. Najpoznatija tehnika jest bojanje jaja kuhajući ih s korom od luka. Ako vas zanima kako postići i druge prirodne boje, nastavite čitati.
Crvene pisanice – Namočite pisanice u ljusku od luka, sok od brusnice ili sok od cikle.
Narančaste pisanice – Ovu boju dobit ćete pomoću praha kurkume ili curryja.
 
Zelene pisanice -  Kuhajte jaja u vodi s grubo nasjeckanim špinatom ili koprivom.
Žute pisanice – Žutu boju postići ćete korištenjem korice limuna, naranče ili čajem od kamilice.
Plave pisanice – Kuhajte jaja sa zamrznutim borovnicama i lišćem crvenog kupusa.
Roze pisanice - U smjesu vode i octa dodajte 600 grama nasjeckane cikle. Nakon što se bude kuhala 30 minuta, boju procijedite, a zatim u nju na 30 minuta ili više stavite jaja.
Ljubičaste pisanice – Koristite crno vino ili cvjetove ljubičice.

 
Pisanice možete i ukrasiti pomoću lista djeteline koji ćete aplicirati na pisanicu i učvrstiti najlonkom. Kada jaje izvadite iz boje, odstranite biljku i dobit ćete njezin otisak. Možete koristiti i rastopljeni vosak kojim ćete napraviti dizajn po izboru, zatim staviti jaje u boju, a kada ga izvadite jednostavno odstranite vosak.
 
Sretan Uskrs želi vam A1 all natural tim! 


Skijanje u zadnji čas: kako pripremiti tijelo za snijeg u rekordnom roku?

Skijanje u zadnji čas: kako pripremiti tijelo za snijeg u rekordnom roku?

Planina vas zove, skije su spremne, ali vaše tijelo je još uvijek u "zimskom snu"? Bez panike. Iako je idealno pripremati se mjesecima, čak i u tjednima koji prethode zimovanju možete učiniti mnogo kako biste izbjegli upale mišića i uživali u svakom spustu.
Zaboravite proteine: zašto su vlakna nove superzvijezde 2026. godine?

Zaboravite proteine: zašto su vlakna nove superzvijezde 2026. godine?

Dugo vremena proteini su bili apsolutni vladari naših tanjura. Od proteinskih kava do praškova koji se dodaju u sve, od juha do deserata, činilo se da je "više proteina" jedini odgovor na svako zdravstveno pitanje. No, kako ulazimo u 2026. godinu, fokus se dramatično mijenja.
Što nutricionisti zamjeraju gumenim bombonima?

Što nutricionisti zamjeraju gumenim bombonima?

Saznajte zašto nutricionisti često upozoravaju na gumene bombone – od visokog sadržaja šećera do umjetnih dodataka koji mogu štetiti zdravlju.

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti. Izvedi več