Ovdje ćete moći pročitati nove informacije o našim proizvodima i brandovima te njihovom djelovanju. Također, pokušat ćemo vas inspirirati savjetima za održavanje zdravlja i vitalnosti.

Kakav utjecaj na okoliš ima sadržaj vašeg ormara?

16.5.2022.

Iako toga možda nismo svjesni, naše odluke u kupovini utječu na okoliš i stanje u svijetu. Svaka osoba ima svoje preference u pogledu stila oblačenja, ali ono čemu se većina nas okreće jest fast fashion – moderan način proizvodnje odjeće koji okolišu i našem zdravlju radi veliku štetu.

READ MORE

Kada početi s pripremom kože za sunce?

11.5.2022.

Sunčanje često povezujemo isključivo s ljetom i plažom, ali istina je kako smo i u ostatku godine (posebice u proljeće) izloženi sunčevim zrakama. One imaju mnoge benefite za naše zdravlje, ali isto tako mogu biti štetne za kožu. Donosimo vam savjete kako da pripremite kožu za sunce i zaštitite se od njegovog negativnog utjecaja.

READ MORE

Svibanj - Mjesec svjesnosti o celijakiji

4.5.2022.

Celijakija je autoimuna bolest koja je zadnjih godina postala sve učestalija, te se posljedično i sve više podiže svjest o njenoj prisutnosti. Mjesec svibanj obilježava se kao mjesec celijakije, stoga vam povodom toga donosimo blog u kojem možete pročitati što je celijakija, koga pogađa i kolika je učestalost, koji su simptomi i njena poveznica s drugim bolestima.

READ MORE

Jeste li spremni za proljeće?

26.4.2022.

Proljeće već je stiglo i donijelo nam mnoge promjene, kako u našoj okolini tako i u našem organizmu. O kojim se promjenama radi, kako one mogu utjecati na kvalitetu života te kako se najbolje prilagoditi, pročitajte u današnjem blogu.

READ MORE

Dan planeta Zemlje

21.4.2021.

22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje. Tada se ukazuje na utjecaj koji je čovjek imao kroz prošlost, te kako naše današnje ponašanje utječe na Zemlju. Povodom obilježavanja toga dana, donosimo savjete kako malim promjenama možete ostaviti pozitivan otisak na planeti.

READ MORE

Reciklaža i održivost – danas važnije nego ikad prije

19.4.2022.

O pojmu reciklaže polako se sve više pričalo, a zadnjih nekoliko godina taj je pojam (i radnja) postao važniji no ikad. U današnjem blogu saznajte što se u svijetu događa po tom pitanju, zašto su reciklaža i održivost toliko naglašene te koje su države predvodnici i zašto.

READ MORE

Slavimo održivo – Uskrs u zero waste duhu!

14.4.2022.

Najveći kršćanski blagdan krije se iza ugla, donoseći nam sve proljetne radosti. Uskršnji zec, čokoladna jaja i pisanice samo su neki od najpoznatijih simbola ovog blagdana, a kako da obiteljsko druženje bude u duhu zero-waste pokreta i neke zanimljivosti o Uskrsu pročitajte u današnjem blogu.

READ MORE

Svjetski dan zdravlja 2022.

6.4.2022.

Svake godine organizacija WHO odredi temu Svjetskog dana zdravlja, te je ove godine odabrana tema pod nazivom: „Our planet-Our health". Istražili smo povijest iza Svjetskog dana zdravlja, te pobliže objasnili motiv koji stoji iza ovogodišnje teme.

READ MORE

Utjecaj kofeina na tijelo

24.3.2022.

Prva šalica kave u danu kod mnogih ključan je dio jutarnjeg rituala i označava dobar početak dana. Aktivna tvar zbog koje nas kava razbuđuje je kofein, s čim smo svi upoznati. Ipak, koliko ste upoznati sa svim efektima koje kofein ima na naše tijelo?

READ MORE

Boja hrane i njen značaj – zašto „jesti dugu“?

15.3.2022.

Na temelju starih legendi, poznato je kako ćemo na kraju duge pronaći lonac pun zlatnika. Prevodeći metaforu, znači da ćemo na kraju duge pronaći sreću. Ukoliko vam je tanjur uvijek šaren i pun boja, vaše će tijelo biti sretno i ispunjeno. Zašto je tako, pročitajte u današnjem blogu.

READ MORE

Tjelovježbom protiv stresa

8.3.2022.

Tjelovježba ima mnoge pozitivne utjecaje na naše tijelo i um i zato bi svatko trebao u svoj raspored uvrstiti redovito treniranje. Kako nam točno tjelovježba pomaže u borbi sa stresom pročitajte u današnjem blogu.

READ MORE

Sirova ili obrađena hrana – što je „bolje“?

28.2.2022.

Tipična kuhinja s našeg područja bazira se većinskim djelom na kuhanju namirnica u sklopu obroka, dok se neke namirnice (poput salata) često poslužuju i konzumiraju sirove. Čemu zapravo služi kuhanje, koji je najbolji način konzumacije namirnica i što je pokret zvan sirovojelstvo? Odgovore na ova pitanja i neke zanimljive činjenice o sirovoj prehrani možete pronaći u današnjem blogu. 

READ MORE

Superhrana – istina ili laž?

22.2.2022.

Kada čujemo naziv „Superhrana", zapitamo se: o kojoj se hrani radi i što u vezi nje je super? Koja obilježja su doprinjela tome da se ona smatra najzdravijom hranom u ljudskoj prehrani istražili smo u današnjem blogu. Pročitajte i procijenite sami, opravdavaju li zaista te namirnice svoje ime.

READ MORE

Pravilna njega kože zimi

17.2.2022.

U ovom hladnom dijelu godine česte promjene vremena, oborine i hladan zrak mogu biti zaista nemilosrdni prema našoj koži. Pročitajte kako koži pružiti adekvatnu zaštitu od grubih zimskih uvjeta i sprječiti njeno isušivanje i pucanje.

READ MORE

Mali vodič za zero-waste maškare

9.2.2022.

Peto godišnje doba najveseliji je i najšareniji dio godine, ali nažalost ujedno i jedan od događaja na kojima se stvaraju velike količine otpada. Maškare nam već kucaju na vrata, a mi vam donosimo savjete kako možete smanjiti stvaranje otpada tijekom ovih događanja.

READ MORE

Prirodni pomoćnici našem zdravlju

26.1.2022.

Probiotici su važni za pravilno funkcioniranje probavnog sustava – to je ono što nam je svima poznato. U današnjem blogu donosimo vam najzdravije prirodne probiotike, ali i istražujemo koje još uloge oni imaju na naš organizam.

READ MORE

Priča o žitaricama

19.1.2022.

Žitarice su jedna od glavnih skupina hrane u prehrambenoj piramidi, kojih bi prema pravilima zdrave prehrane trebalo jesti svaki dan. Pročitajte zanimljivosti o žitaricama, čemu služe u organizmu i koje su najzdravije žitarice koje bi svatko trebao uključiti u svoju prehranu. 

READ MORE

Mali vodič o dijetama

17.1.2022.

Prosinac slovi kao mjesec u kojem se lako okliznemo u pogledu pravilne prehrane i zdravog načina života, što je razlog zašto se u siječnju mnogo ljudi odluči krenuti na dijetu. Donosimo mali vodič o 5 dijeta koje su kroz zadnjih par godina dobile na popularnosti.

READ MORE

Potpuni novogodišnji detoks

29.12.2021.

Ulazak u novu godinu mnogima je inspiracija u donošenju odluka za poboljšanje kvalitete života. Detoks je vrlo popularna tema u ovo doba godine, a u današnjem blogu vam donosimo savjete za potpuni detoks tj. detoks tijela i uma.

READ MORE

A1 All Natural tim vam želi sretne blagdane!

23.12.2021.

A1 All Natural tim želi vam sretne blagdane, a kako biste ih proveli u duhu održivosti donosimo nekoliko savjeta za zero waste Božić.

READ MORE

Opoziv i povlačenje - DARBO džem s manje kalorija, 220g jagoda

21.12.2021.

Obavijest za kupce o opozivu i povlačenju proizvoda iz predostrožnosti - DARBO džem s manje kalorija, 220 g jagoda.

READ MORE

Pravilna prehrana u zimskim mjesecima

13.12.2021.

Zimi naše tijelo traži hranu koja će ga ugrijati i ojačati imunitet, pa samim time i pomoći u suzbijanju gripa i prehlada. Koje je sezonsko voće i povrće te kako pravilno kombinirati namirnice u hladnijim danima, pročitajte u današnjem blogu.

READ MORE

Organski ili obični kakao?

8.12.2021.

Kakao nam je poznat od malih nogu kao topli napitak kojeg pijemo ujutro ili navečer prije spavanja. Kao djeca sigurno niste razmišljali o tome što je kakao, kako nastaje i o tome kako postoji zdravi i nezdravi kakao. Pročitajte koja je razlika između organskog i konvencinalnog kakaa, te koje benefite ova namirnica može imati za zdravlje.

READ MORE

Darivanje povodom blagdana svetog Nikole

6.12.2021.

Početkom prosinca obilježava se blagdan svetog Nikole, koji ujedno i obilježava početak blagdanskih radosti. Pročitajte tko je bio Sveti Nikola, koji su bili prvi poklanjani pokloni i naše prijedloge za ovogodišnje poklone kojima možete razveseliti svoje najbliže.

READ MORE

Mali priručnik za pripremu zimnice

18.11.2021.

Uspomene na zimnicu najčešće vežemo uz naše bake i djedove, kiseljenje povrća i kuhanje džemova. Pripremate li se sami upustiti u pripremu ovogodišnje zimnice, donosimo vam nekoliko savjeta kojima se možete voditi i pripremiti sve potrebno za izradu zimnice.

READ MORE

Sjećate li se plazmoliziranog biljnog kvasca? Riječ je o sastojku koji može osnažiti vaše tijelo

10.11.2021.

Ako ste skloni tome da se zdravo hranite te da od prirode uzimate najbolje što se uzeti može – onda nikako nemojte zaobići plazmolizirani biljni kvasac. Iako se već godinama zna za učinkovitost ovog sastojka, mnogi nisu ni svjesni koliko si njime mogu popraviti zdravlje. 

READ MORE

Briga o koži u hladnijim mjesecima

9.11.2021.

Svako godišnje doba zahtijeva drugačiju njegu kože. Proizvode koji su nam služili u vrućim ljetnim mjesecima sa zahlađenjem vremena treba zamijeniti i prilagoditi hladnijem vremenu, jer koža nakon sunca i mora traži pojačanu njegu. Sve o tome kako brinuti o koži u zimskim mjesecima donosimo u nastavku.

READ MORE

Ksilitol - zaslađivač kojeg preporučaju i stomatolozi

3.11.2021.

Ksilitol je zaslađivač koji se koristi kao prirodna alternativa regularnom (bijelom) šećeru. Možda ste već za njega i čuli jer se najčešće koristi kao zaslađivač u žvakaćim gumama. Pročitajte sve najvažnije činjenice o ksilitolu te zašto ga stomatolozi odobravaju, čak i preporučuju.

READ MORE

Sudjelovali smo u virtualnoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2021.

27.10.2021.

Kako bi se razvijala i napredovala, djeca s teškoćama trebaju stalnu i stručnu podršku. No, u Hrvatskoj veliki broj djece s teškoćama nema pristup potrebnim uslugama, a bez njih nemaju niti odgovarajuću priliku za razvoj svojih potencijala i snova te sudjelovanje u životu svojih zajednica. Kako bi se ovaj problem riješio, UNICEF je organizirao utrku Mliječna staza na kojoj smo i mi sudjelovali.

READ MORE

5 razloga zašto biste trebali razmisliti o konzumaciji biljnih napitaka

6.10.2021.

Biljni napici su alternativa - zamjena za mlijeko životinjskog podrijetla. Glavni su izbor vegana, ali i ljudi s određenim intolerancijama ili alergijama na hranu i sastojke iz običnog mlijeka. U nastavku  pročitajte kojih smo 5 razloga naveli kao najveće kvalitete i prednosti ovih mlijeka nad mlijekom životinjskog podrijetla.


READ MORE

This page uses cookies to improve user experience. "I agree" to continue using the web site. Cookies settings can be configured in your web browser. For more information, see here. I agree