Ovdje ćete moći pročitati nove informacije o našim proizvodima i brandovima te njihovom djelovanju. Također, pokušat ćemo vas inspirirati savjetima za održavanje zdravlja i vitalnosti.

Pozitivan utjecaj sunca na čovjeka

9.6.2021.

Sve su češći, oni, svima nam dragi, sunčani dani koji nagovješćuju brz dolazak ljeta. Uz sav pozitivan utjecaj koji sunčeve zrake imaju na naše fizičko i psihičko stanje, ipak treba napomenuti kako one mogu biti vrlo štetne za kožu. Pročitajte kako se pravilno pripremiti za boravak na suncu i dugoročno pružiti svojoj koži zaštitu od štetnog utjecaja UV zraka.

READ MORE

Imaju li proizvodi za zaštitu od sunca rok trajanja?

2.6.2021.

Iako uz sunce i njegovu toplinu povezujemo lijepo vrijeme, opuštanje i mnoge druge pozitivne stvari, moramo biti svjesni koliko je zaštita kože važna. Ako se često nezaštićeni izlažemo sunčevim zrakama, može doći do ozbiljnih zdravstvenih posljedica. Pod zaštitu spadaju razni rekviziti poput šešira i sunčanih naočala, ali i kreme sa zaštitnim faktorom. Na većini pakiranja krema i sprejeva za zaštitu od sunčevog zračenja napisan je rok trajanja. U ovom blogu saznajte možemo li kozmetičke proizvode za zaštitu od sunca koristiti nakon isteka roka trajanja. 

READ MORE

Online event: Mitovi o zdravoj prehrani

27.5.2021.

U suradnji sa studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, organiziramo online event na temu "Mitovi o zdravoj prehrani". Pridružite nam se 27.5.2021. u 18h.

READ MORE

Znakovi da vašem tijelu smeta gluten

4.5.2021.

Intolerancija na gluten se javlja kod sve većeg broja ljudi. Gluten je proteinska komponenta i vezivno tkivo u većini brašna koja se svakodnevno koriste. Postoji nekoliko znakova koji mogu biti signali vašeg tijela da je razvijena osjetljivost na gluten.


READ MORE

Kako prirodno obojati pisanice?

1.4.2021.

Kako bi vam planeta ovog Uskrsa bila zahvalna, obojite pisanice prirodnim bojama. Najpoznatija tehnika jest bojanje jaja kuhajući ih s korom od luka. Ako vas zanima kako postići i druge prirodne boje, pročitajte naš najnoviji blog.

READ MORE

Prevencija umora nakon obroka

25.3.2021.

Vuče li vas krevet nakon ukusnog i izdašnog obroka? Problemi s umorom i koncentracijom nakon jela relativno su čest problem. Uzroci umora mogu biti razni, poput veličine porcije ili pak vrsta hrane koju unosite u organizam. Kako biste se riješili ovog problema koji može smanjiti kvalitetu života, u nastavku donosimo savjete koji će vam pomoći spriječiti umor nakon jela.

READ MORE

Celijakija - što sad?

10.3.2021.

Ukoliko vam je dijagnosticirana celijakija, možda vam se prelazak na bezglutensku prehranu čini nemogućom misijom – ali ne mora biti tako! Donosimo pet savjeta kako kvalitetno živjeti sa celijakijom, a nakon nekog vremena shvatit ćete da to i nije toliki problem.  

READ MORE

Međunarodni dan žena 2021.

8.3.2021.

Danas obilježavamo Međunarodni dan žena. Dan kada se ukazuje na važnost borbe za rodnu jednakost u društvenim, ekonomskim i političkim pravima. U tekstu pročitajte kako je došlo do obilježavanja ovog dana i što on znači u 2021.godini.

READ MORE

7 savjeta kako kvalitetnom prehranom do boljeg zdravlja

3.3.2021.

Koju je hranu najbolje konzumirati kada smo bolesni kako bismo ubrzali oporavak organizma? Neugodni simptomi koji se javljaju kod većine uobičajenih bolesti poput gripe ili prehlade može uzrokovati gubitak apetita, što zauzvrat dovodi do nedostatka hranjivih sastojaka. Međutim, tijekom bolesti važno je pokrenuti tijelo, pa je konzumiranje prave hrane ključ za oporavak. Bez obzira koliko se loše osjećali tijekom bolesti važno je pridržavati se redovite prehrane kako ne bismo izgubili vrlo važne vitamine, minerale ili proteine.

READ MORE

Ljekovito bilje za jačanje i otpornost organizma

25.2.2021.

Briga o imunitetu važna je tijekom cijele godine, a posebno u prijelaznim godišnji dobima i sezonama gripe i prehlade. Sezona gripa i prehlada još traje, a bliži nam se i proljeće i proljetni umor. Idealno je vrijeme za jačanje imuniteta. U nastavku pročitajte koje biljke nam pomažu u tome i koje su naše preporuke!

READ MORE

5 promjena za ekološki Božić 2020.

22.12.2020.

Jeste li znali da je sva plastika koja se ikada proizvela još uvijek u nekom obliku na Zemlji? Oceani su puni plastičnog otpada, a procjenjuje se da oko 8 milijuna tona plastike godišnje ulazi u mora diljem svijeta te da oko 80 % onečišćenja svjetskih mora otpada na plastiku. Iz tog razloga nastao je zero waste - svjetski pokret koji promovira život bez stvaranja ikakvog otpada. U nastavku donosimo 5 savjeta kako da vam Božić 2020. bude prvi Božić s 0% otpada.

READ MORE

Kako smo obilježili Black Friday?

15.12.2020.

Black Friday poznati je dan rasprodaje, a često se produžuje na cijeli vikend, tjedan ili mjesec prodaje. Na All Natural web shopu smo po prvi puta obilježili ovaj dan, a rezultatima smo i više nego zadovoljni.

READ MORE

BOŽIĆNA ČAROLIJA uz Bakin' mix

7.12.2020.

'Božićna čarolija uz Bakin' mix' naziv je našeg drugog Facebook live eventa osmišljen povodom blagdana. Plan i program realizirali smo uz pomoć naših gostiju, a tko i što vas čeka na eventu pročitajte u nastavku.

READ MORE

Kemijski vs mineralni filteri u kremama za sunčanje: koje su razlike?

14.8.2020.

Zaštita od sunca kremom za sunčanje neizmjerno je važna. Naravno da je najbolja zaštita kože ako se u potpunosti izbjegava sunce, što je naravno teško ostvariti. Suncu se ne treba izlagati kada su sunčeve zrake najjače, a to je između 11 i 17 sati i u to je vrijeme dobro koristiti razna pokrivala za glavu i kreme za sunčanje. No kako izabrati kremu koja najbolje odgovara koži? 

READ MORE

Kokosova voda – ružičasto prirodno bogatstvo

14.8.2020.

Zašto čista kokosova voda poprima ružičastu boju?  Riječ je o procesu kojeg pokreću prirodni kokosovi enzimi koji se aktiviraju u unutrašnjosti kokosa. Proces se zove oksidacija, a enzim - phenolase. Radi se o prirodnom antioksidansu koji kokosovoj vodi daje bogatu nutritivnu vrijednost i jedinstven okus.

READ MORE

Bakin' Mix: winner of the Red Dot Design Award

31.7.2020.

Bakin' Mix is a gluten-free product line – the result of collaboration between the team from A1 All natural and Veronika Uravić Čolak, a multi-award winning designer from the Reedesign Studio Rijeka, who is the creator of the brand name and the designer of this product line.

READ MORE

Zašto je važno nanositi kremu za sunčanje?

8.7.2020.

Sunčani i dugi dani su pred nama i svi se tome veselimo. No koliko dobrog nam sunce i toplina nosi, toliko može biti i štetno, a jedan od štetnih utjecaja možemo primijetiti i na našoj koži - to su UV zrake, od kojih kožu valja zaštiti. Dokazano je da boravak na suncu, a time i razgrađeni vitamin D, djeluje na povećanje energije, sudjeluje u izgradnji kostiju, a novija istraživanja tvrde da ublažava i znakove depresije. Međutim, prekomjerno izlaganje suncu može biti i štetno, naročito za našu kožu. 

READ MORE

Kako smo obilježili mjesec celijakije?

28.5.2020.

Svibanj je mjesec svjesnosti o celijakiji, a mi smo se ovoga puta odlučili posvetiti isključivo ovoj bolesti i cijeli mjesec obilježiti prehranom bez glutena - organizirali smo Facebook live event „Ispeci pa baki reci" u suradnji sa studenticama 4. godine marketinga Ekonomskog fakulteta u Rijeci. U nastavku pročitajte kako smo Facebook eventom podigli svijest javnosti o problemu celijakije.

READ MORE

Savjeti: Kako ojačati imunitet prirodnim putem

6.4.2020.

Briga o zdravlju trenutno je najvažnija tema i mnogi se pitaju kako izbjeći infekcije i zaraze, kako se prirodno od istih zaštiti, što konzumirati, a što izbjegavati. No, kako bismo ispravno postupili, trebamo biti informirani i znati što nam savjetuju epidemiolozi.  Infekcije najčešće napadaju osobe s jednoličnom prehranom, osobe starije životne dobi i djecu.

READ MORE

9 toplih napitaka za jačanje organizma

30.1.2020.

Kratki i hladni dani iz organizma vuku puno energije, osobito u hladnijem dijelu godine kada tijelo žudi za mnogo više energije nego inače. Pročitajte recepte za 9 toplih napitaka koji su stvoreni za idealnu, toplu večer, a naročito se slažu s našim Rawbite pločicama.

READ MORE

Darivanje - učinite to drugačije!

17.12.2019.

Došlo nam je vrijeme darivanja  - postoji toliko mnogo vama dragih osoba kojima biste poklonili nešto posebno i drugačije. Od pomisli na poklon koji je osoban, dobro zamišljen i zbog kojeg ne morate opljačkati  banku može vas obliti hladan znoj. Ali to ne mora uvijek biti nešto fizičko - postoji mnogo (održivih) alternativa.Došlo nam je vrijeme darivanja  - postoji toliko mnogo vama dragih osoba kojima biste poklonili nešto posebno i drugačije. Od pomisli na poklon koji je osoban, dobro zamišljen i zbog kojeg ne morate opljačkati  banku može vas obliti hladan znoj. Ali to ne mora uvijek biti nešto fizičko - postoji mnogo (održivih) alternativa.  

READ MORE

10 namirnica za prirodnu ljepotu kože

31.7.2019.

Ljepota dolazi iznutra? Naravno, zahvaljujući sljedećim namirnicama: orašastim plodovima, mrkvi, rajčici, kiviju, jajima, medu, ricoli, avokadu, acai bobicama i nezaobilaznom, maslinovom ulju. Dodavanje ovih namirnica na vaš tjedni meni ne samo da poboljšava vaše blagostanje i unos vitamina, već i vašem izgledu pruža sjajni i zdravi izgled. Bilo da je riječ o glatkoj koži, sjajnoj kosi ili čvrstim noktima - u našoj kuhinji mogu se pronaći neki od najboljih pomagača za ljepotu.

READ MORE

4 savjeta kako prehranom zaštiti kožu od sunca

4.6.2019.

Sve smo bliže ljetu, a zaštita kože od sunca vrlo je bitna. Kako brinemo o našem tijelu i o onome što unosimo u organizam, tako moramo brinuti i o svojoj koži, svom najvećem organu. Nije bitno kožu zaštiti samo izvana nego i iznutra. Naravno da je direktna zaštita od sunca kao što su kreme ili ulja za sunčanje učinkovita, ali ne smijemo zaboraviti i onu indirektnu zaštitu  - a to je ono što unosimo u svoj organizam. O tome uvelike ovisi zdravlje svih naših organa, pa tako i kože.

READ MORE

ISPECI PA BAKI RECI - Facebook live event

15.5.2020.

"Ispeci pa baki reci" prvi je naš Facebook live event osmišljen povodom obilježavanja Međunarodnog dana celijakije. Plan i program cijelog eventa realiziran je u suradnji sa studenticama Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Što vas sve očekuje pročitajte u nastavku.

READ MORE

Postani i ti kokosov znalac!

5.4.2019.

Ne biste vjerovali koliko postoji zanimljivosti o kokosu za koje mnogi nisu čuli. Većina ljudi samo pomisli na smeđi orah s mnoštvom dlakavih vlakana s čijom tvrdoćom samo otvaranje izgleda kao nemoguća misija. No, kokos u sebi krije mnogo više. U nastavku donosimo brdo podataka o ovom troskom voću koje možda niste znali.


READ MORE

Tko je Dr. Antonio Martins?

15.1.2019.

Zbog toga što ponekad postoje doktori u marketingu koji su potpuno izmišljeni, htjeli bismo vam pokazati tko je zapravo naš Dr. Martins. On zaista postoji…

READ MORE

Očuvanje zdravlja tijekom trudnoće

30.8.2018.

Kako bi osigurale nutritivne potrebe, trudnice trebaju svoju prehranu zasnivati na povrću, voću, cjelovitim žitaricama, nemasnom mesu i ribi, a svojoj prehrani trebaju dodati multivitaminski pripravak kreiran za trudnice koji će osigurati potrebnu količinu folne kiseline i željeza.  

READ MORE

Uvedite ova 4 jednostavna koraka za zdraviji i kvalitetniji način života

10.3.2020.

Zima nas s lakoćom još uvijek čvrsto drži u svom mračnom stisku, ali što smo više svjesniji i više pripremljeni za proljeće i nove izazove, tim bolje. Svi znamo da prava snaga dolazi iz smirenosti i zato duboko udahnimo, napunimo baterije i posadimo sjeme za nove planove, uvedimo nove navike i nezaboravna iskustva.

READ MORE

Zašto kokosova voda?

23.7.2019.

Što može biti bolje od prirodnog napitka s profinjenom aromom, karakterističnim okusom i nutritivnim vrijednostima čiste, svježe i nježne kokosove vode? Ne samo što je zdrava, već je i ukusna.

READ MORE

Hidracija organizma - zašto je važna

9.7.2019.

Dolaze velike vrućine, stoga je vrlo važno tijelo održavati hidriranim. Kako voda čini 60% ljudskog organizma ključno je unositi dovoljne količine vode, jer organizam treba održati u ravnoteži – ne treba piti ni previše ni premalo tekućine.

READ MORE

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more