Ovdje ćete moći pročitati nove informacije o našim proizvodima i brandovima te njihovom djelovanju. Također, pokušat ćemo vas inspirirati savjetima za održavanje zdravlja i vitalnosti.

Zašto svaki dan vježbati mindfulness?

25.1.2023.

Mindfulness tehnika je meditiranja kada se želimo prizemljiti – podsjetiti (usredotočiti) se na jednostavne i upravo prisutne stvari u životu da bi se lakše nosili s izazovima i umirili nemiran um. Ovu smo tehniku već spominjali, ali danas smo za vas istražili detalje i naveli razloge zašto je mindfulness meditacija dobar izbor baš za svih.

READ MORE

Osnujte svoju prirodnu kućnu ljekarnu

18.1.2023.

Kućna ljekarna nešto je što svako kućanstvo ima, a najčešće se radi o ljekovima protiv glavobolje i temperature i sličnim preparatima. Prirodna kućna ljekarna može se osnovati od namirnica koje većinom već imate kod kuće, kao što su čajevi, med i začini. Pročitajte kako vam svakodneve namirnice mogu pomoći ojačati imunitet i poboljšati kvalitetu svakodnevice.

READ MORE

Ove godine pronađite (i zadržite) svoju motivaciju

11.1.2023.

Velik broj novogodišnjih odluka revolvira oko započinjanja novih navika, odbacivanja starih i štetnih, počinjanja novih projekata itd. Motivacija je ključ uspjeha u svakom od ovih aspekata, ali ju je često teško 'pronaći' i zadržati. U današnjem blogu malo smo podrobnije istražili što je zapravo motivacija, ali i kako ju možemo uspostaviti i zadržati – kroz praktične savjete.

READ MORE

Povezanost prehrane i mentalnog zdravlja

4.1.2023.

Nova godina je stigla, a s njom vjerujemo kako je i velik broj nas odlučio voditi zdraviji život ili promijeniti navike za koje mislimo da su za nas štetne. Kako bi vam u tome bar malo pomogli, istražili smo koja je povezanost prehrane i mentalnog zdravlja, te kako (i zašto) nam prehrana i zdrav životni stil mogu pomoći da se doslovno osjećamo bolje.

READ MORE

Nova godina oko svijeta

24.12.2022.

Svaki veliki događaj ili blagdan obilježi se nekom tradicijom, koja najčešće postoji "oduvijek”. U Dalmaciji se provodi novogodišnje kupanje, blagdanski stol bogat je svakakvim jelima, a ponoć se obilježava zdravicama i poljupcima. Zanima li vas koje zanimljive novogodišnje tradicije postoje izvan naših granica, nastavite čitati.

READ MORE

Zašto je važno njegovati svoju i dječju kreativnost

23.12.2022.

Kreativni izražaj je nešto što se često automatski veže za umjetnike , ponajviše slikare, kipare… Taj dio svatko od nas može razviti i koristiti u svakodnevnom životu, al je kreativnost potrebno svakodnevno njegovati kako bi počela imati utjecaja na naše misli i postupke. Isto tako, jednako je važno da odrasli razvijaju i koriste svoju kreativnu stranu koliko je to važno i kod djece.

READ MORE

Kupanje u moru zimi – ludo ili genijalno?

14.12.2022.

U Hrvatskoj postoji nekoliko mjesta i običaja vezanih uz kupanje u moru usred zime – od novogodišnjeg „kupanca" do božićnog ili samoinicijativnog kupanja iz užitka. Je li to preporučljivo, koje benefite ima na tijelo i više o Wim Hof metodi „hladnog tuša" – pročitajte u današnjem blogu.

READ MORE

Zimska čarolija u prirodi

7.12.2022.

Zima je službeno počela! Temperature padaju, snijeg je neke dijelove svijeta već i posjetio, a većina nas vjerovatno samo želi biti ušuškano u toplini svog doma. U današnjem blogu pokušati ćemo vas uvjeriti kako hladno zimsko vrijeme može biti itekako zabavno!

READ MORE

Zlatna namirnica koja čuva zdravlje

23.11.2022.

Med je namirnica koja oduvijek slovi kao pravo čudo za imunitet, a za njegovu snagu smo najvjerovatnije čuli od svojih baka. Zašto se med smatra čudom za zdravlje te kako je uopće došlo do toga da on postane dio narodne medicine, donosimo u današnjem blogu.

READ MORE

Koje biljke pročišćuju zrak u kući?

16.11.2022.

Nedavno smo napisali blog o kaktusima i sukuentima, gdje smo saznali kako oni mogu biti korisni čistači zraka u kući. Danas smo za vas odlučili istražiti koje se još mogu u kući koristiti za tu svrhu i poboljšati kvalitetu zraka u prostoru u kojem obitavamo.

READ MORE

Ljeto usred zime – moguće je!

9.11.2022.

Prošle smo godine napisali blog na temu zimnice i predložili neke načine izrade zimnice, kao i razloge zbog kojih se ona izrađuje. U današnjem blogu donosimo koji su još drugi načini očuvanja i korištenja ljetne hrane zimi, te kako ih isto tako možete napraviti sami!

READ MORE

Umirite um i postignite balans – meditacijom

2.11.2022.

Meditiranje se kao pojam najčešće vezuje uz sjedenje zatvorenih očiju, u zamračenoj prostoriji u kojoj se može čuti jedino naše disanje. Iako je to najpoznatiji i vrlo efikasan način meditacije, postoje još mnogi drugi koje smo za vas istražili u današnjem blogu.

READ MORE

Kako brzo i jeftino očistiti dom - sa samo jednim sredstvom!

26.10.2022.

Svestranost ovog sredstva odavno je već poznata te postoji bezbroj načina na koji ga možemo upotrijebiti. Znanje se prenosilo najčešće preko naših baka, do naših roditelja i nas samih – riječ je, naravno, o sodi bikarboni!

READ MORE

Kaktusi i sukulenti kao savršeni sustanari

20.10.2022.

Je li vam poznat onaj izraz „ubiti kaktus"? U smislu, kaktus je toliko jednostavna biljka za održavanje da ju je gotovo nemoguće ubiti. Iako je ta činjenica istinita, u današnjem blogu donosimo razloge zašto bi ove biljke trebalo više cijeniti, osim onoga da ih je lako održavati.

READ MORE

Rekreacija u jesen – kako se motivirati za vježbanje?

14.10.2022.

Jesen je sezona kada se većina nas samo želi zavući ispod tople dekice i ostati ondje cijeli dan, ali pokušajte se oduprijeti tom nagonu. Nastavno na priču o jesenskoj depresiji, donosimo razloge zašto je jesen savršeno vrijeme za uvođenje novih rutina vježbanja i rekreacije!

READ MORE

Gljive – čudne ili čudesne?

7.10.2022.

Mnogim ljudima su one omiljen jesenski specijalitet, a osim što su ukusne nevjerojatno su beneficijalne za ljudsko zdravlje, ali i zdravlje prirode i okoliša. Zašto su gljive ljudima fascinantne već stoljećima te što je u njima za nas dobro istražili smo za današnji blog.

READ MORE

Stigla nam je prinova u A1 All natural obitelj!

23.9.2022.

A1 All natural obitelj povećala se za jednog slatkog Strath člana - Strath Kids! Riječ je o proizvodu koji će dječjem imunitetu pomoći u borbi protiv gripa i prehlada jer uz preko 60 vitamina i minerala Strath Kids ima i dodatak vitamina D.

READ MORE

Sudjelovali smo u virtualnoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2022.

22.9.2022.

Završila je šesta po redu utrka Mliječna staza u organizaciji UNICEF-a, koja je i ove godine bila virtualna, te se diljem Hrvatske održavala od 9. do 18. rujna. Više od 6.600 sudionika svih uzrasta i iz svih dijelova Hrvatske uključilo se u humanitarnu utrku kako bi pružili podršku mentalnom zdravlju djece i mladih.

READ MORE

Kako preduhitriti i pobijediti jesenski umor

21.9.2022.

U mjesecu rujnu osjetna je promjena vremena koja je posljedica prelaska iz ljeta u jesen. Vrijeme koje se čini neodlučnim te nas šokira naglim padovima i porastima temperature, uz promjenjive padaline izazivaju umor kod većine ljudi. Saznajte kako pobijediti taj umor, a ukoliko pripreme započnete pravovremeno – čak i preduhitriti!

READ MORE

Skincare rutina koja djeluje

14.9.2022.

Skincare rutine na prvu se mogu činiti kao komplicirane i kao da uključuju nepotrebno puno proizvoda u kojima se lako pogubiti. To ne mora biti tako! U današnjem blogu donosimo vam savjete za jednostavnu i održivu skincare rutinu koja će njegovati kožu i neće vam pretjerano oštetiti novčanik.

READ MORE

Kako izraditi prirodne osvježivače zraka za svoj dom?

9.9.2022.

Dom je mjesto u kojem svakodnevno obitavamo i baš zato biste trebali početi razmišljati na koje sve načine možete pročistiti zrak u svom domu. Na sreću, postoji mnogo prirodnih sastojaka uz pomoć kojih sami možete sami izraditi prirodne osvježivače zraka!

READ MORE

Pucanje balona: kako je konvencionalna žvakaća guma izgubila popularnost

25.8.2022.

Desetljećima je žvakaća guma bila sinonim za mladenački otpor, dajući osobi koja žvače auru odvažnosti i hrabrosti. No sada je balon puknuo. Žvakaće gume imale su razdoblje loše prodaje tijekom pandemije, no prodaja je bila u padu čak i prije nego što se pojavio covid, a pandemija je onda samo produbila krizu. Što se dogodilo?

READ MORE

Plant based prehrana – mitovi i istina

24.8.2022.

Svjesnost o važnosti prehrane bila je povišena i prije pandemije, a nakon što nas je zadesio virus koji oštećuje imunitet, svjesnost o važnosti održavanja zdravlja strelovito je porasla. Mnogi su se okrenuli načinu prehrane koji se naziva plant based, a što ova prehrana podrazumijeva i koja je razlika između nje i vegetarijanstva i veganstva, donosimo u današnjem blogu.

READ MORE

Svjetski dan biljnih mlijeka

22.8.2022.

Svake se godine povećava kako potražnja, tako i ponuda biljnih mlijeka, a odavno su ih prestali konzumirati isključivo vegani i vegetarijanci. Svjetski dan biljnih mlijeka ​tako se počeo obilježavati 22. kolovoza s ciljem da se ljudima predstave nove i po mišljenju mnogih, zdravije namirnice od onih životinjskog podrijetla.

READ MORE

SPF je tvoj BFF!

19.8.2022.

SPF kratica je za sun protection faktor, koji je glavna tema svake godine u ovo doba. Sunčevo zračenje neophodno je za život kakav poznajemo, ali i štetno za našu kožu ukoliko se ne zaštitimo. Najboljeg prijatelja uvijek ćemo poslušati i pitati za savjet, a zašto je SPF naš najbolji prijatelj svakoga ljeta donosimo u današnjem blogu.

READ MORE

Zašto je važno pratiti unos tekućine u organizam?

17.8.2022.

Svako ljeto stručnjaci upozoravaju – pijte dovoljno tekućine! Porast temperatura i tjelesne aktivnosti uzrokuje povećan gubitak vode iz organizma, a više o ovoj temi istražili smo za današnji blog.

READ MORE

5 savjeta kako izbjeći opekline pri sunčanju

17.8.2022.

Opekline od sunčanja postale su nam normalne, iako mogu biti vrlo opasne. Naša koža pamti i svaka opeklina od sunca ubrzava starenje kože te može biti uzrok kožnih oboljenja u starijoj dobi. Donosimo 5 savjeta za pravilnu zaštitu kože od štetnog utjecaja sunca.

READ MORE

Feng shui – dobra energija u vašem domu

29.7.2022.

Ova drevna kineska tehnika organizacije doma i životnog prostora temelji se na nekoliko načela, čiji je glavni cilj omogućiti dobroj energiji da uđe u dom. U današnjem blogu donosimo uvod u feng shui te najvažnija načela na kojima se temelji.

READ MORE

Kreme za sunčanje koje štite floru i faunu

20.7.2022.

Utjecaj sunca na kožu je kumulativan – što znači da se zadržava u koži i nakuplja kroz godine. U prijevodu, svaki put kada ste izgorjeli na suncu ostavilo je traga na vašoj koži, iako to možda ne vidimo odmah.

READ MORE

Digitalni detoks – novi trend pozitivne promjene

20.7.2022.

Današnji način života iziskuje od nas kontinuiranu digitalnu prisutnost i povezanost, s obzirom na to da se i poslovna i privatna komunikacija većinom odvijaju na ovaj način. Digitalni detoks podrazumijeva pružanje umu vremena za odmor od stalne povezanosti i digitalne stimulacije. 

READ MORE

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more