7 savjeta kako kvalitetnom prehranom do boljeg zdravlja

3.3.2021.

kvalitetnom prehranom do zdravlja

Koju je hranu najbolje konzumirati kada smo bolesni kako bismo ubrzali oporavak organizma? Neugodni simptomi koji se javljaju kod većine uobičajenih bolesti poput gripe ili prehlade može uzrokovati gubitak apetita, što zauzvrat dovodi do nedostatka hranjivih sastojaka. Međutim, tijekom bolesti važno je pokrenuti tijelo, pa je konzumiranje prave hrane ključ za oporavak. Bez obzira koliko se loše osjećali tijekom bolesti važno je pridržavati se redovite prehrane kako ne bismo izgubili vrlo važne vitamine, minerale ili proteine.
 
 
 
1. Voće i povrće kvalitetan su izvor vlakana koja pomažu probavi i pročišćavanju crijeva.
 
2. Vitamin C vitalni je antioksidans koji pomaže stanicama da se oporave od borbe protiv bolesti. Vitaminom C bogati su agrumi, bobičasto voće, brokula, kivi, špinat, kupus..
 
3. Dobre bakterije – Do 80 % naših stanica nalazi se u crijevima, a probiotici pomažu u održavanju i obnavljanju crijevne mikroflore. Dobre bakterije možete pronaći posebno u jogurtima i probiotičkim napicima, u kiselom kupusu,..
 
4. Proteini se u našem tijelu koriste za izgradnju i popravak tkiva. Oni su važan gradivni element kostiju, mišića, hrskavice, kože i nekih stanica imunološkog sustava. Dobar izvor proteina su perad, riba, grah, jaja, špinat,..
 
 
 
 
5. Hidratacija je također važna za sprečavanje umora, slabosti ili mučnine. Tijekom bolesti preporuča se konzumacija vode i biljnih čajeva.
 
6. Med je možda klasik u kućnim iscjeliteljskim postupcima, ali ne uzalud. Naime, znanstveno je dokazano kako pomaže u uklanjanju upale grla uzrokovane bakterijskom infekcijom.
 
 

 
7. Đumbir uvelike pomaže kod mučnine i povraćanja. U šalicu vruće vode stavite 1-2 žličice svježeg đumbira, pustite da odstoji pet minuta i zasladite s malo meda. Još jedno od rješenja za mučninu dolazi u obliku ekološkog shota od đumbira koji je dostupan u A1 all natural web shopu
 
 
 
 
Ekološki shotovi za dnevnu dozu energije

Green I ekološki shotovi od domaćeg su proizvođača, a proizvedeni su isključivo od ekološkog voća i začina. Bez dodanih aditiva, šećera i konzervansa, predstavlja zdravu varijantu soka kojeg vole svi članovi obitelji. Osim što je bogat vitaminima i mineralima, shot je mali i praktičan pa ga možete ponijeti svugdje sa sobom. Osim već spomenutog džumbira, eko shotovi dolaze u još tri okusa: kurkuma, cimet i najnoviji okus zelenog čaja – matcha. Svoj omiljeni okus pronađite u našem web shopu na linku
green i shotovi


Zašto odabrati ekološku hranu?

Zašto odabrati ekološku hranu?

Svakodnevno povećanje svijesti o važnosti zdravlja i okoliša doprinosi rastućoj popularnosti ekološke hrane. Ljudi su postali sve osviješteniji o važnosti kvalitete hrane koju konzumiraju i njenom utjecaju na njihovo zdravlje, ali i na okoliš u kojem žive. Stoga, sve veći broj ljudi sada biraju ekol
Ovog proljeća isprobajte Shinrin Yoku – šumsku kupku

Ovog proljeća isprobajte Shinrin Yoku – šumsku kupku

U današnjem svijetu koji obiluje stresom i brzim ritmom života, japanska praksa Shinrin-Yoku, poznata kao "šumska kupka", nudi osvježavajuću perspektivu. Ova praksa potiče ljude da se povežu s prirodom na dubokoj razini, koristeći sva svoja osjetila kako bi potpuno doživjeli okolinu. U ovom tekstu i
Lokalna superhrana – 5 najzdravijih namirnica s našeg područja

Lokalna superhrana – 5 najzdravijih namirnica s našeg područja

U današnjem svijetu, dok se fokus često stavlja na globalne trendove u prehrani, lako je zaboraviti bogatstvo zdravih i hranjivih namirnica koje rastu upravo u našem okruženju. Dok chia sjemenke i razne alge dominiraju naslovima kao superhrana, naše lokalne namirnice često ostaju nepravedno zanemare

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više