Bakin' Mix: dobitnik Red Dot nagrade za dizajn

31.7.2020.

Bakin' Mix hrvatski je gluten free brand mješavine za kruh, peciva i kolače. Kako je kod proizvoda ovog tipa kvaliteta iznimno važna, potrudili smo se i postigli što smo željeli – vrhunsku razinu i mnoge različite proizvode po dobrim cijenama. Proizvod je razvijen u Hrvatskoj s domaćim nutricionistima i predstavnicima udruge za celijakiju. U našim proizvodima može svatko uživati, a posebno se preporučuje osobama oboljelim od celijakije, intolerantnim na gluten, alergičnim na pšenicu i osobama koje se hrane bezglutenski. Naša mješavina za pripremu kruha, peciva i kolača nije posebna samo po kvaliteti, već je i vrlo jednostavna u pripremi i treba jednako vremena kao i za pripremu konvencionalnih proizvoda sličnog tipa. 
 
Najbolji dizajn na svijetu
 
Malo je reći da smo ponosni što Bakin' Mix krasi i inovativan i moderan dizajn, čini se da je jedinstven, jer su ga prepoznali i drugi. Ove godine, Bakin' Mix osvojio je prestižnu nagradu Red Dot Award: Brands and Communication Design 2020 za najbolje rješenje dizajna ambalaže u prehrambenoj industriji. Nagradu dodjeljuje Red Dot GmbH & Co. KG. iz Essena, Njemačka, a dodjela je objavljena sredinom srpnja. 
6.992 rada bilo je prijavljeno u 17 kategorija i 36 grana gospodarstva, tako da je konkurencija bila ozbiljna i obimna. Nagrada se dodjeljuje od 1955. godine i smatra se jednom od važnijih međunarodnih priznanja za dizajn. Dizajn i kreativno ostvarenje radova iz cijelog svijeta ove je godine ocjenjivao žiri od 24 stručnjaka iz područja komunikacijskog dizajna - i Bakin’ Mix je pobijedio!
 
 
 
Kako je nastala ideja?  
 
Proces razvijanja branda i dizajna ambalaže trajao je šest mjeseci, puno smo istraživali, analizirali, dali si truda i – što je sigurno bilo važno za rezultat – radili s veseljem i zavoljeli ovaj proizvod. 
 
 
 
Radili smo temeljito i analizirali slične proizvoda u Hrvatskoj i mnogim drugim zemljama. Posao brandinga u ovom slučaju znači osmisliti ime, vizualni identitet serije proizvoda i dizajn ambalaže. U svemu tome bila je uključena ekipa ljudi iz poduzeća A1 All Natural i ja. Skoro svakodnevno smo razgovarali i razmjenjivali dopise i ideje i na taj je način svatko doprinio svojim znanjem i iskustvom, a meni je osobno bilo bitno što su bili unaprijed jasno postavljeni ciljevi branda" - Veronika Uravić Čolak, dizajnerica
 
 
Oblik ambalaže Bakin' mix unaprijed je određen, što je slučaj i kod drugih sličnih proizvoda, no nama je ipak ostavio dovoljno prostora za kreativnost. Naše rješenje već na ambalaži da naslutiti da se unutra nalazi prašak, a praškasto strukturirana slika prikazuje zaštitno lice branda – sijede bake s punđom. Dizajn ambalaže time naglašava osnovnu vrijednost branda, a to je povezivanje tradicije sa suvremenim prehrambenim potrebama i to ne samo kroz ime, već i kroz cjelokupno rješenje. Baka i sam proizvod podsjeća nas na toplinu i neponovljive okuse i mirise bakine kuhinje.  Nakon dugog planiranja i puno mukotrpnog rada razvili smo Bakin' mix dizajn. A to je pakiranje petrolej plave boje, s likom bake u sredini. Svako pakiranje krasi srce određene boje u kojem se nalaze imena branda i naziv proizvoda. Jedinstveni spoj modernog i tradicionalnog dizajna osvojio je mnoge, pa tako i stručni žiri Red Dot.


Ovo je velik poticaj i vjetar u leđa za naš prvi brand, koji će zasigurno pomoći u uspješnom predstavljanju ovog proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu. Ovime smo dokazali koliko nam je bitna cjelovita kvaliteta proizvoda, koji svojim uspjehom i rješenjem potvrđuje da smo na pravom putu: temeljit i pažljiv pristup, dobar tim, odličan dizajner (Veronika je bila pravi odabir), kvalitetan proizvod i dizajn u skladu s postojećim trendovima. Uglavnom su reakcije na naš proizvod od prvog dana bile vrlo pozitivne, ali moram priznati da je nagrada i za mene bila iznenađenje jer je konkurencija bila ozbiljna i velika – Staša Brozina, direktorica
 
 
Na kraju, želimo zahvaliti svima koji su bili i onima koji i dalje jesu uključeni u naš projekt. Ovo je tek početak našeg Bakin’ Mix puta i ideje koja je davno nastala. Dopustite da vas ohrabrimo – ako imate konstruktivan prijedlog ili domaći proizvod kojeg bismo mogli uključiti u našu liniju - pišite nam!

Feng shui – dobra energija u vašem domu

Feng shui – dobra energija u vašem domu

Ova drevna kineska tehnika organizacije doma i životnog prostora temelji se na nekoliko načela, čiji je glavni cilj omogućiti dobroj energiji da uđe u dom. U današnjem blogu donosimo uvod u feng shui te najvažnija načela na kojima se temelji.
Pucanje balona: kako je žvakaća guma izgubila popularnost

Pucanje balona: kako je žvakaća guma izgubila popularnost

Desetljećima je žvakaća guma bila sinonim za mladenački otpor, dajući osobi koja žvače auru odvažnosti i hrabrosti. No sada je balon puknuo. Što se dogodilo?
Kreme za sunčanje koje štite floru i faunu

Kreme za sunčanje koje štite floru i faunu

Utjecaj sunca na kožu je kumulativan – što znači da se zadržava u koži i nakuplja kroz godine. U prijevodu, svaki put kada ste izgorjeli na suncu ostavilo je traga na vašoj koži, iako to možda ne vidimo odmah.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se