Bez glutena: Pita od jabuka!

20.11.2020.

pita od jabuka gluten free

Svježina i miris jabuke najbolje dolazi do izražaja omotana u prhko, lagano tijesto. Ovaj vječni klasik omiljeni je među odraslima, ali i djecom. Neka vašu kuhinju obaspe ovaj neodoljiv miris, baš kao onaj iz djetinjstva. Tradicionalan recept napravili smo na moderan način, koristili smo Bread&Pizza brašno od brenda Bakin' mix - hrvatskog brašna za kruh, kekse i kolače. Evo što vam je potrebno za izradu ove neodoljive pite.
 

 
SASTOJCI:   
 
  • 210 g Bakin mix brašna + 40 g za brašniti radnu površinu
  • 100 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 80 g šećera u prahu
 
NADJEV:
  • 400 g naribanih jabuka
  • 2 do 3 jušne žlice šećera
  • 1 čajna žlica cimeta
 
PRIPREMA: 
 
1. U veću zdjelu staviti brašno i šećer, pomiješati suhe sastojke. Dodati maslac i jaje.
 
2. Zamijesiti tijesto. Polako će tijesto postajati kompaktno nastaviti mijesiti dok se tijesto u potpunosti ne poveže.
 
3. Izmijesiti tijesto još kratko na pobrašnjenoj radnoj površini. Podijeliti tijesto na dva dijela. Jedan dio tijesta staviti u zamrzivač zbog lakšeg ribanja tijesta kasnije a drugi dio utisnuti u kalup.
 
4. Premazati kalup s malo maslaca te tijesto utisnuti u kalup. Tijesto rasporediti ravnomjerno.
 
5. Pripremiti nadjev
 
6. U zdjelu staviti naribane jabuke, šećer i cimet.
 
7. Staviti nadjev na tijesto te rasporediti nadjev po tijestu.
 
8. Naribati na ribež tijesto koje je bilo u zamrzivaču te rasporediti naribano tijesto.
 
9. Premazati krajeve tijesta sa žumanjkom.
 
10.  Peći na 180 stupnjeva, 25 do 30 minuta ovisno o jačini pećnice.
 
11. Pitu ohladiti i po želji posipati šećerom u prahu.  
 
Dobar tek!
 
 
Cijeli recept pogledajte na našem Youtube kanalu ovdje.

Znakovi da vašem tijelu smeta gluten

Znakovi da vašem tijelu smeta gluten

Intolerancija na gluten se javlja kod sve većeg broja ljudi. Gluten je proteinska komponenta i vezivno tkivo u većini brašna koja se svakodnevno koriste. Postoji nekoliko znakova koji mo

Dan planeta Zemlje 2021.

Dan planeta Zemlje 2021.

22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje. Tada se ukazuje na utjecaj koji je čovjek imao kroz prošlost, te kako naše današnje ponašanje

Kako prirodno obojati pisanice?

Kako prirodno obojati pisanice?

Kako bi vam planeta ovog Uskrsa bila zahvalna, obojite pisanice prirodnim bojama. Najpoznatija tehnika jest bojanje jaja kuhajući ih s korom od luka. Ako vas zanima kako postići i druge prirodne boje, p

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se