Gluten free PIZZA: Jednostavan recept

26.6.2020.

Pizza je većini jedan od najomiljenijih obroka. Međutim, kada se radi o bezglutenskoj prehrani, jedan od većih problema je pronaći pravo bezglutensko brašno za pizzu.  U pripremi ovog recepta pomogao nam je Bakin' mix Bread&Pizza - bezglutensko brašno za pripremu pizze i kruha. Riječ je o hrvatskom brendu razvijenom u suradnji s domaćim ekspertima i nutricionistima. Potpuno sigurno za osobe oboljele od celijakije, intolerantne na gluten ili alergične na pšenicu.

 
popis za kupovinu
SASTOJCI:    
  • 330g Bakin' mix mješavine za kruh i pizzu         
  • 10g soli      
  • 5g suhog kvasca         
  • 60ml maslinovog ulja         
  • 200ml tople vode 
 
PREMAZ:

Malo maslinovog ulja.
 
PRIPREMA:
  1. U veću zdjelu stavite brašno, kvasac, sol te maslinovo ulje. 
  2. Postepeno dodajte toplu vodu. Miješajte mikserom dok se svi sastojci ne povežu.
  3. Prebacite tijesto na radnu površinu te s malo maslinovog ulja polijte tijesto i ručno promijesite. 
  4. Prekrijte tijesto krpom i ostavite da se diže 20 minuta.
  5. Kada je tijesto spremno, prebacite ga u pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Tijesto razvucite rukama do željene debljine te premažite maslinovim uljem.
  7. Dodajte nadjev po izboru. 
  8. Pecite 10 – 12 minuta na 250 stupnjeva.
Dobar tek!
 

Cijeli recept možete pogledati i na našem Youtube kanalu @A1 - all natural
 

Gluten free pizza

Znakovi da vašem tijelu smeta gluten

Znakovi da vašem tijelu smeta gluten

Intolerancija na gluten se javlja kod sve većeg broja ljudi. Gluten je proteinska komponenta i vezivno tkivo u većini brašna koja se svakodnevno koriste. Postoji nekoliko znakova koji mo

Dan planeta Zemlje 2021.

Dan planeta Zemlje 2021.

22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje. Tada se ukazuje na utjecaj koji je čovjek imao kroz prošlost, te kako naše današnje ponašanje

Kako prirodno obojati pisanice?

Kako prirodno obojati pisanice?

Kako bi vam planeta ovog Uskrsa bila zahvalna, obojite pisanice prirodnim bojama. Najpoznatija tehnika jest bojanje jaja kuhajući ih s korom od luka. Ako vas zanima kako postići i druge prirodne boje, p

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se