Osvrt na online event: Mitovi o zdravoj prehrani

14.6.2021.

Zahvaljujući studentima diplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Rijeci 27.5.2021. održali smo online event „Mitovi o zdravoj prehrani". Kroz online event panelisti Mihaela Šarunić, diplomirana nutricionistica, i Oskar Amančić, fitness trener, su govorili o utjecaju društvenih mreža na poremećaje u prehrani i fizički izgled pojedinaca.
 
Također, uz predavanje naše zaposlenice marketinga i prodaje, Ive Delić, sudionici eventa imali su priliku doznati više o A1 All Natural brendu, našoj misiji i viziji, o našem nastajanju i proizvodima iz našeg asortimana.
 Društvene mreže su svuda oko nas i većinom smo korisnici više društvenih mreža. Iako mogu biti pozitivan izvor informacija i inspiracija, također mogu negativno utjecati na naše mentalno zdravlje i stvoriti pogrešnu sliku fizičkog i psihoičkog zdravlja i poimanja pojedinca. Iz tog je razloga kroz panel predavanje Mihalea Šarunić objašnjavala koji su pozitivni i negativni učinici društvenih mreža na mlade ljude i skrenula pozornost na probleme poremećaja u prehrani i kako su oni povezani s konzumacijom sadržaja na društvenim mrežama.
 
S druge strane, Oskar Amančić je kroz svoj rad s klijentima opisao na koji način fotografije na društvenim mrežama mogu imati negativan utjecaj na percepciju fizičkog izgleda osobe. 
Neprestano uspoređivanje svog fizičkog izgleda s drugim osobama na društvenim mrežama može dovesti do potpuno iskrivljene slike sebe i nerealnih očekivanja tijekom vježbanja. Panelisti su zato isticali da je, prije početka vježbanja ili promjene prehrambenih navika, izuzetno važno konzulitrati se s nutricionistom i trenerom koji će u početku pružiti vodstvo i podršku u ostvarenju vlastitih fitness ciljeva.
 
„Uz balansiranu prehranu i redovitu tjelovježbu moguće je kroz vrijeme ostvariti željene rezultate i dovesti vlastito tijelo u odličnu formu, ali je isto tako važno biti najbolja verzija sebe, a ne uspoređivati se s drugima, već s jučerašnjom verzijom sebe."- bila je zaključna poruka naših panelista. 
U drugom dijelu eventa razotkrivali smo Mitove o zdravoj prehrani i tjelovježbi. Studenti Ekonomskog fakulteta su pripremili šest mitova o kojima su Mihaela Šarunić i Oskar Amančić raspravljali tijekom eventa.
 
Je li ketogena prehrana pravi izbor za mene, smijemo li jesti navečer, je li bolje jesti smrznute ili svježe namirnice?"- bili su mitovi o zdravoj prehrani o kojima je govorila Mihaela. „Može li se masnoća skidati po određenim regijama tijela, ukoliko dižemo veliku kilažu u teretani nabildat ćemo se, trbušnjaci su najbolja vježba za core."- su mitovi o tjelovježbi o kojima je raspravljao Oskar Amančić. 
Za nagradni natječaj, u kojem su mogli sudjelovati svi sudionici online eventa Mitovi o zdravoj prehrani, bilo je potrebno odgovoriti na tri nagradna pitanja o pojmovima koji su se spominjali tijekom eventa. Sudionici su imali priliku osvojiti neke od proizvoda iz asortimana A1 All Natural
 
Klikom na gumb pogledajte kako nam je bilo: http://youtu.be/29aqVkTx0Yg

Čestitke dobitnicama nagradnog natječaja Noli Brajenović, Luani Buić i Maji Kelemin! Zahvaljujemo se svim sudionicima i studentima Ekonomskog fakulteta u Rijeci na organizaciji divnog online eventa!

5 razloga zašto biste trebali razmisliti o konzumaciji biljnih napitaka

5 razloga zašto biste trebali razmisliti o konzumaciji biljnih napitaka

1. listopada obilježava se Svjetski dan vegetarijanstva, što je pojam o kojem se zadnje vrijeme sve češće priča i raspravlja. Povodom te obljetnice donosimo vam tekst u kojem smo odgovorili na najčeša pitanja vezana uz vegetarijanski stil život
Bakin' Mix slavi 1. rođendan na društvenim mrežama!

Bakin' Mix slavi 1. rođendan na društvenim mrežama!

Jedna prekrasna godina rada, stvaranja sadržaja, održavanja evenata, darivanja i još mnogo toga je iza nas. Ponosni smo na Bakin' Mix i na uspjeh koji je postigao u proteklih godinu dana. Kratak rezime svega što smo

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se