5 promjena za ekološki Božić 2020.

22.12.2020.

ekoloski bozic

Jeste li znali da je sva plastika koja se ikada proizvela još uvijek u nekom obliku na Zemlji? Oceani su puni plastičnog otpada, a procjenjuje se da oko 8 milijuna tona plastike godišnje ulazi u mora diljem svijeta te da oko 80 % onečišćenja svjetskih mora otpada na plastiku. Iz tog razloga nastao je zero waste - svjetski pokret koji promovira život bez stvaranja ikakvog otpada.
 
U nastavku donosimo 5 savjeta kako da vam Božić 2020. bude prvi Božić s 0% otpada.
 
  1. Počnite od odlaska u kupovinu - ponesite svoju platnenu vrećicu umjesto one plastične. Već ovom malom gestom učinili ste veliku promjenu.
  2. Priroda je odlično mjesto za pronalazak božićnih dekoracija. Razne grančice, češeri i sve što možete naći, poslužit će.
  3. Poklone omotajte u stare stripove ili novine kako bi dobili 'vintage look', a vi ćete se osjećati bolje znajući da ste učinili dobro za planetu ne koristeći plastične omote.
  4. Pri ukrašavanju drvca koristite LED lampice pomoću kojih ćete uštedjeti i do 80% električne energije.
  5. Sami izradite dekoracije za božićno drvce tako što ćete naranču ili limun narezati na ploške, staviti na papir za pečenje i peći 2 sata na 75°C, zatim još dva sata sa druge strane. Provucite špagicu kroz njih i imate vlastito izrađen ukras za vaše drvce. Jedinstven, prirodan i ekološki prihvatljiv.
 
 
 
Sreća se množi ako ju dijelimo sa drugima, stoga, inspirirajte sve oko sebe da ovaj Božić učine ekološki prihvatljivim jer svaki pojedinac čini razliku. U prosincu pružite svoju pomoć planeti kroz naše savjete, učinite dobro djelo, ili nešto treće. U konačnici, čar blagdana je toplina u vlastitom srcu, sretan dom i vrijeme provedeno sa obitelji.
 
Čestit Božić i sretnu novu 2021.godinu želi vam All natural tim! :) 
 
 
 

Simptomi celijakije kod djece

Simptomi celijakije kod djece

Celijakija je genetska bolest od koje će patiti pojedinci koji imaju genetsku predispoziciju za ovu bolest. Najčešće se otkriva kod mlađe djece kada razviju simptome, ali može s

Organizacija životnog prostora

Organizacija životnog prostora

Situacija s pandemijom mnoge je navela na promjenu životnih navika, te nas je prisilila da više vremena provodimo u kući, a manje u druženjima s prijateljima ili na pos

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se