Kako prirodno obojati pisanice?

1.4.2021.

Kako bi vam planeta ovog Uskrsa bila zahvalna, obojite pisanice prirodnim bojama. Najpoznatija tehnika jest bojanje jaja kuhajući ih s korom od luka. Ako vas zanima kako postići i druge prirodne boje, nastavite čitati.
Crvene pisanice – Namočite pisanice u ljusku od luka, sok od brusnice ili sok od cikle.
Narančaste pisanice – Ovu boju dobit ćete pomoću praha kurkume ili curryja.
 
Zelene pisanice -  Kuhajte jaja u vodi s grubo nasjeckanim špinatom ili koprivom.
Žute pisanice – Žutu boju postići ćete korištenjem korice limuna, naranče ili čajem od kamilice.
Plave pisanice – Kuhajte jaja sa zamrznutim borovnicama i lišćem crvenog kupusa.
Roze pisanice - U smjesu vode i octa dodajte 600 grama nasjeckane cikle. Nakon što se bude kuhala 30 minuta, boju procijedite, a zatim u nju na 30 minuta ili više stavite jaja.
Ljubičaste pisanice – Koristite crno vino ili cvjetove ljubičice.

 
Pisanice možete i ukrasiti pomoću lista djeteline koji ćete aplicirati na pisanicu i učvrstiti najlonkom. Kada jaje izvadite iz boje, odstranite biljku i dobit ćete njezin otisak. Možete koristiti i rastopljeni vosak kojim ćete napraviti dizajn po izboru, zatim staviti jaje u boju, a kada ga izvadite jednostavno odstranite vosak.
 
Sretan Uskrs želi vam A1 all natural tim! 


Koje navike mogu 'ubrzati' pojavu dijabetesa?

Koje navike mogu 'ubrzati' pojavu dijabetesa?

Svjetski dan dijabetesa prilika je da osvijestimo ulogu prehrane, tjelovježbe, sna i mentalnog zdravlja u prevenciji ove bolesti. Dijabetes je metabolički poremećaj koji pogađa milijune ljudi širom svijeta, a nastaje kada tijelo ne proizvodi dovoljno inzulina ili ga ne koristi pravilno.
Spavate li dovoljno? Otkrijte tajnu kvalitetnog sna!

Spavate li dovoljno? Otkrijte tajnu kvalitetnog sna!

U današnjem brzom ritmu života, san nekima postaje luksuz. No, kvalitetan san je temelj našeg zdravlja i dobrobiti. Kada dobro spavamo, osjećamo se odmorno, imamo više energije, bolje se koncentriramo i lakše se nosimo sa stresom. Ali kako znati spavamo li dovoljno i što možemo učiniti da poboljšamo
Fermentacija za početnike: Kako započeti kod kuće?

Fermentacija za početnike: Kako započeti kod kuće?

Fermentirana hrana neizostavan je dio ljudske prehrane već stoljećima,a gotovo svaka kultura ima svoja tradicionalna jela koja uključuju fermentaciju. Od kiselog kupusa do kiselog tijesta i kimchija, bar ste s nekima od ovih specijaliteta već upoznati. U današnjem blogu saznajte koji su zdrastveni b

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više