Kreme za sunčanje koje štite floru i faunu

20.7.2022.

Kreme za sunčanje koje štite floru i faunu

Utjecaj sunca na kožu je kumulativan – što znači da se zadržava u koži i nakuplja kroz godine. U prijevodu, svaki put kada ste izgorjeli na suncu ostavilo je traga na vašoj koži, iako to možda ne vidimo odmah. 
 
Sunčeve zrake sastoje se od UVA i UVB zraka, od kojih je 95% UVA. UVA zrake prodiru kroz površinski sloj kože do ostalih, dubljih slojeva. Ukoliko svojoj koži ne pružimo adekvatnu zaštitu, dugoročno utjecaj ultraljubičastog zračenja može dovesti do razvoja karcinoma. UVB zrake nešto su nježnije od UVA. One ne prodiru dalje od površinskog sloja kože, ali i ondje mogu uzrokovati štetu ukoliko se od njih ne zaštitimo.
Biosolis ekološke kreme za sunčanje pružaju zaštitu i od jednih i od drugih zraka, jer mineralni filteri u njima stvaraju film na koži i odbijaju sunčeve zrake poput ogledala, a od sunca štite čim se nanesu na površinu kože. Titanij dioksid & cink oksid su mineralni filteri koji se nalaze u Biosolis kremama, a njihova su svojstva sljedeća:
  • Reflektiraju UV zrake poput ogledala
  • 100% su prirodni 
  • Ne sadrže nano čestice
  • Ne oštećuju morsku floru i faunu
  • Ekološki su prihvatljivi
  • Bez endokrinih disruptora
Biosolis linija za zaštitu od sunca potpuno je prirodna, ekološka i ne sadrži sastojke životinjskog porijekla, a proizvedena je na bazi mineralnih filtera, Aloe vere i prirodnih ulja koja djeluju blagotvorno i hidratizirajuće. Svojom jedinstvenom formulom Biosolis kreme uvažavaju prirodu, štite floru i faunu ali i čovjekovo zdravlje. Obzirom na njihova prirodna svojstva, kreme s mineralnim filterima preporučuju se i za osjetljivu kožu poput one u djece i dojenčadi.
Ove ekološke kreme za sunčanje smijete nanijeti i na lice jer ne sadrže nano čestice, parabene, parafine i sintetske mirise pa neće doći do začepljenja pora i stvaranja akni. Manje je vjerojatno i da će uzrokovati iritaciju, jer je krema primjerena i za osjetljivu kožu.

Jeste li znali?
Palau je otočje između Japana i Australije koje od svakog turista traži polaganje ekološke zakletve. Zbog velikog broja turista dolazi do nepovratnog uništavanja okoliša, pa su vlasti uvele 'ekološku zakletvu' koju svatko tko ulazi u zemlju mora potpisati. 
Izvor: https://www.thegef.org/news/rich-biodiversity-palau-looks-protect-its-most-precious-resource  

Posjetitelji Palaua putem aplikacije skupljaju bodove kako bi 'otključali' lokalne sadržaje, poput plivanja u tajnoj špilji za koju znaju samo lokalci. Kako bi skupili bodove turisti moraju koristiti ekološke kreme za sunčanje na bazi mineralnih filtera, koje ne oštećuju floru i faunu otoka, jesti lokalnu hranu iz održivog izvora ili posjetiti neka kulturno važna mjesta poput Nacionalnog muzeja. 

Iako je inicijativa prvenstveno pokrenuta da se smanji šteta okolišu zbog prevelikog broja turista, prisegnuli su i stanovnici. Stanovnici se nadaju da će ovom zakletvom putnici na otoku lakše shvatiti da igraju ključnu ulogu u očuvanju otočja za buduće generacije jer ih većina nije ni svjesna otiska koji ostavljaju na ovom raju na zemlji. 
Također vlade na Filipinima i Havajima zabranile su korištenje krema za sunčanje s kemijskim filterima, smiju se koristiti samo one s mineralnim. Odluka je donesena kako ne bi dolazilo do uništenja cjelokupnog morskog i životinjskog svijeta na navedenim područjima. 

Također, na Havajima koji su poznati po svojim koraljnim grebenima je donesena ista odredba iz razloga što je dokazano da kemikalije u kremama za sunčanje sa kemijskim filterima dovode do izbjeljivanja, deformacije, oštećenja DNK i naposlijetku smrti koralja. No navedeno nije jedina loša stvar koju čine kreme sa kemijskim filterima, one također dovode do utjecaja na rast i fotosintezu zelenih algi, kod dagnji dovode do defekata kod mladih dagnji, morskim ježevima oštećuju reproduktivni i imunološki sistem, ribe postaju neplodne i nemogu nastajati male ribe. 
Izvor: https://oceanservice.noaa.gov/news/sunscreen-corals.html 

Biosolis kreme sadrže mineralne filtere titanij dioksid i cink oksid koji spadaju u skupinu onih filtera koji su dobri kako za ljude tako i za okoliš, a kako biste i vi ovoga ljeta sudjelovali u zaštiti okoliša Jadranskog mora, skoknite na link: bit.ly/-biosolis  

Zimski fitness izazov – ove zime budite u najboljoj formi života!

Zimski fitness izazov – ove zime budite u najboljoj formi života!

Zima je stigla, donoseći sa sobom hladne temperature i neprekidni izazov održavanja aktivnog načina života. No, umjesto da se povučete pod pokrivač i čekate proljeće, pozivamo vas da prihvatite naš zimski fitness izazov! Ostanite aktivni, održite formu tijekom hladne sezone i blagdana, te unaprijedi
Minimalizam u svakodnevnom životu – kako se fokusirati na 'ono bitno'?

Minimalizam u svakodnevnom životu – kako se fokusirati na 'ono bitno'?

U današnjem ubrzanom ritmu života, gdje se pretjerano nameće važnost materijalnog bogatstva, minimalizam se ističe kao osvježavajući pristup, pozivajući nas da se vratimo na ono suštinsko. U ovom blogu istražit ćemo kako primjena minimalizma može transformirati našu svakodnevicu, smanjujući 'nered'
True Gum dobio je certifikat „B Corp“ – što to zapravo znači?

True Gum dobio je certifikat „B Corp“ – što to zapravo znači?

Tržište se mijenja: sve je veća potražnja za ekološki prihvatljivim proizvodima, od tvrtki i proizvođača se traži transparentnost i poštenje, a zdraviji izbori na vrhu su liste prioriteta sve većeg broja potrošača diljem svijeta. B Corp certifikat dobivaju tvrtke koje se dokazano odnose

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se