NOVO: Superfood - Handful liofilizirano voće

14.7.2022.

Hrvatskom tržištu predstavljamo liofilizirano voće Handful - proizvodi sadrže isključivo prirodne sastojke – 100% voće. Ne sadrže gluten, alergene, umjetna bojila i dodani šećer, a tri različita okusa zadovoljit će svako nepce u potrazi za zdravim i hranjivim zalogajem.
  • niskokalorični/superfood snack od 100% liofiliziranog voća
  • superfood zbog izrazito bogatog nutritivnog sastava – očuvani su svi vitamini i minerali, ali i boja, miris, okus,..
  • "inovativan” i zdrav snack proizvod ili ekstenzija na polici sušenog voća, alkoholnih pića
  • 100% prirodan proizvod, bez glutena, aditiva, dodanih šećera & vegan
  • pakirano u doypack vrećici sa zip zatvaračem, koja produljuje svježinu & trajnost proizvoda
Handful proizvode možete koristiti kao snack, samostalno jelo, kao dodatak vašem smoothiju, pahuljicama za doručkom, te za pripremu ili dekoraciju slatkih i slanih delicija ili primamljivih koktela. 

Skupina hrane pod nazivom SUPERHRANA obuhvaća namirnice koje su izrazito nutritivno bogate i sadrže velike količine fitonutrijenata. Voće je jedna od skupina koja spada pod superhranu, a može usporiti i proces starenja organizma, održava normalnu razinu šećera u krvi i normalizira krvni tlak.
Freeze drying ili liofilizacija predstavlja do sada najbolji i najkvalitetniji proces sušenja voća koje se prvo zamrzava na izuzetno niske temperature, a zatim se vrši uklanjanje vlage. Na taj način u potpunosti su očuvane sve nutritivne i hranjive vrijednosti, ali i boja, miris i okus. 

Sam proces liofilizacije dizajniran je i osmišljen 60ih godina prošlog stoljeća kada je NASA tragala za tzv. „svemirskom" hranom. Hranom koja će biti lagana, ali koja će u isto vrijeme očuvati sve nutritivne vrijednosti. Tako su došli do procesa liofilizacije u sklopu kojega su obroci prvo kuhani, a potom zamrznuti i u vakumskim komorama osušeni kako bi se izvukla voda iz njih. Na taj je način očuvano 95% nutritivne vrijednosti dok je težina hrane smanjena za 80%.

1969. godine liofilizirana hrana je prvi put letjela za svemir u okviru Apollo 2 misije na Mjesec i od tada pa sve do danas ostala je način opskrbe astronauta hranom na svim letovima u svemir.

Liofilizirano voće Handful u okusima jagoda, ananas & voćni mix biti će dostupno u Konzum trgovinama po preporučenoj cijeni od 16,99 kuna.

Zimska čarolija u prirodi

Zimska čarolija u prirodi

Zima je službeno počela! Temperature padaju, snijeg je neke dijelove svijeta već i posjetio, a većina nas vjerovatno samo želi biti ušuškano u toplini svog doma. U današnjem blogu pokušati ćemo vas uvjeriti kako hladno zimsko vrijeme može biti itekako zabavno!
Zlatna namirnica koja čuva zdravlje

Zlatna namirnica koja čuva zdravlje

Med je namirnica koja oduvijek slovi kao pravo čudo za imunitet, a za njegovu snagu smo najvjerovatnije čuli od svojih baka. Zašto se med smatra čudom za zdravlje te kako je uopće došlo do toga da on postane dio narodne medicine, donosimo u današnjem blogu.
Koje biljke pročišćuju zrak u kući?

Koje biljke pročišćuju zrak u kući?

Nedavno smo napisali blog o kaktusima i sukuentima, gdje smo saznali kako oni mogu biti korisni čistači zraka u kući. Danas smo za vas odlučili istražiti koje se još mogu u kući koristiti za tu svrhu i poboljšati kvalitetu zraka u prostoru u kojem obitavamo.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se