NOVO: Superfood - Handful liofilizirano voće

14.7.2022.

Hrvatskom tržištu predstavljamo liofilizirano voće Handful - proizvodi sadrže isključivo prirodne sastojke – 100% voće. Ne sadrže gluten, alergene, umjetna bojila i dodani šećer, a tri različita okusa zadovoljit će svako nepce u potrazi za zdravim i hranjivim zalogajem.
  • niskokalorični/superfood snack od 100% liofiliziranog voća
  • superfood zbog izrazito bogatog nutritivnog sastava – očuvani su svi vitamini i minerali, ali i boja, miris, okus,..
  • "inovativan” i zdrav snack proizvod ili ekstenzija na polici sušenog voća, alkoholnih pića
  • 100% prirodan proizvod, bez glutena, aditiva, dodanih šećera & vegan
  • pakirano u doypack vrećici sa zip zatvaračem, koja produljuje svježinu & trajnost proizvoda
Handful proizvode možete koristiti kao snack, samostalno jelo, kao dodatak vašem smoothiju, pahuljicama za doručkom, te za pripremu ili dekoraciju slatkih i slanih delicija ili primamljivih koktela. 

Skupina hrane pod nazivom SUPERHRANA obuhvaća namirnice koje su izrazito nutritivno bogate i sadrže velike količine fitonutrijenata. Voće je jedna od skupina koja spada pod superhranu, a može usporiti i proces starenja organizma, održava normalnu razinu šećera u krvi i normalizira krvni tlak.
Freeze drying ili liofilizacija predstavlja do sada najbolji i najkvalitetniji proces sušenja voća koje se prvo zamrzava na izuzetno niske temperature, a zatim se vrši uklanjanje vlage. Na taj način u potpunosti su očuvane sve nutritivne i hranjive vrijednosti, ali i boja, miris i okus. 

Sam proces liofilizacije dizajniran je i osmišljen 60ih godina prošlog stoljeća kada je NASA tragala za tzv. „svemirskom" hranom. Hranom koja će biti lagana, ali koja će u isto vrijeme očuvati sve nutritivne vrijednosti. Tako su došli do procesa liofilizacije u sklopu kojega su obroci prvo kuhani, a potom zamrznuti i u vakumskim komorama osušeni kako bi se izvukla voda iz njih. Na taj je način očuvano 95% nutritivne vrijednosti dok je težina hrane smanjena za 80%.

1969. godine liofilizirana hrana je prvi put letjela za svemir u okviru Apollo 2 misije na Mjesec i od tada pa sve do danas ostala je način opskrbe astronauta hranom na svim letovima u svemir.

Liofilizirano voće Handful u okusima jagoda, ananas & voćni mix biti će dostupno u Konzum trgovinama po preporučenoj cijeni od 16,99 kuna.

Feng shui – dobra energija u vašem domu

Feng shui – dobra energija u vašem domu

Ova drevna kineska tehnika organizacije doma i životnog prostora temelji se na nekoliko načela, čiji je glavni cilj omogućiti dobroj energiji da uđe u dom. U današnjem blogu donosimo uvod u feng shui te najvažnija načela na kojima se temelji.
Pucanje balona: kako je žvakaća guma izgubila popularnost

Pucanje balona: kako je žvakaća guma izgubila popularnost

Desetljećima je žvakaća guma bila sinonim za mladenački otpor, dajući osobi koja žvače auru odvažnosti i hrabrosti. No sada je balon puknuo. Što se dogodilo?
Kreme za sunčanje koje štite floru i faunu

Kreme za sunčanje koje štite floru i faunu

Utjecaj sunca na kožu je kumulativan – što znači da se zadržava u koži i nakuplja kroz godine. U prijevodu, svaki put kada ste izgorjeli na suncu ostavilo je traga na vašoj koži, iako to možda ne vidimo odmah.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se