Sjećate li se plazmoliziranog biljnog kvasca? Riječ je o sastojku koji može osnažiti vaše tijelo

10.11.2021.

Ako ste skloni tome da se zdravo hranite te da od prirode uzimate najbolje što se uzeti može – onda nikako nemojte zaobići plazmolizirani biljni kvasac.

Iako se već godinama zna za učinkovitost ovog sastojka, mnogi nisu ni svjesni koliko si njime mogu popraviti zdravlje. Naime, plazmolizirani biljni kvasac dobiva se procesom plazmolize. Plazmoliza je potpuno prirodan, postupan proces fermentacije u kojem se razgrađuje stanična stijenka kvasca, čime kvasac postaje dostupan za probavu i apsorpciju u ljudskom organizmu.

Riječ je o potpuno prirodnom proizvodu kojem se u procesu proizvodnje, nadodaju brojni ekstrakti biljnih vrsta poput kadulje, sikavice, timjana, lavande i nevena. Stanice kvasca potom metaboliziraju mnogobrojne sastojke biljnih ekstrakata, što rezultira nastankom konačnog prirodnog proizvoda jedinstvenog sastava, plazmoliziranog kvasca.

Zašto je plazmolizirani kvasac tako dobar?

„Kada plazmoliziranom kvascu dodate ekstrakte drugih ljekovitih biljaka, dobijete koncentrirani izvor visokokvalitetnih hranjivih tvari, aminokiselina, vitamina i minerala. Tako u plazmoliziranom biljnom kvascu nalazimo sve aminokiseline, uključujući i one esencijalne, odnosno one aminokiseline koje naše tijelo ne može samo sintetizirati nego ih moramo unijeti putem hrane ili dodataka prehrani, te vitamine B skupine, vitamin C, provitamin D, te minerale, kao što su kalcij, magnezij, fosfor, kalij, selen ali i druge gradivne tvari. Plazmolizirani biljni kvasac preporuča se čak i najosjetljivijim skupinama poput djece i trudnica, ali i sportašima, studentima, osobama starije dobi, te svima s užurbanim načinom života zbog kojeg je naša prehrana često jednolična i neredovita. Plazmolizirani biljni kvasac ne izaziva nikakve nuspojave", otkrila je nutricionistica Petra Vlak. 

Plazmolizirani kvasac nakon što ste oboljeli od Covida19?

Tijekom oporavka od različitih bolesti, pa tako i od najnovije bolesti koja svakodnevno puni novinske stupce, važno je ojačati naš organizam. To činimo uzimanjem propisane terapije od strane liječnika, ali i adekvatnom hidracijom, kvalitetnom prehranom, te uzimanjem dodataka prehrani. 

Obzirom na svoj jedinstveni sastav koji broji više od 60 metabolički aktivnih tvari, plazmolizirani biljni kvasac blagotvorno djeluje na smanjenje simptoma povezanih sa slabijim imunološkim odgovorom.

Oslabljeni imunitet savršena je meta različitih virusa, pa tako i SARS-CoV-2 koji pogađa najranjivije skupine poput osoba starije dobi, pretilih osoba ili kroničnih bolesnika. Pravilnom i kvalitetnom prehranom te uzimanjem adekvatnih dodataka prehrani svakako možemo ojačati naš imunosni sustav. Pridržavanje propisanih epidemioloških mjera te adekvatna nutritivna potpora mogu olakšati borbu s nevidljivim neprijateljem, virusom.

Istraživanja o plazmoliziranom biljnom kvascu

Istraživanja su pokazala kako plazmolizirani biljni kvasac može pomoći u povećanju koncentracije i izdržljivosti, te su uočeni puno bolji rezultati u zadacima koji su uključivali testiranje memorije kod djece školske dobi. Kod trudnica, pokazalo se kako plazmolizirani biljni kvasac pomaže u održavanju stabilne razine željeza u krvi tijekom trudnoće, bez potrebe za uzimanjem dodatnih vitamina ili dodataka prehrani sa željezom. Dok je isti sastojak kod osoba starije dobi poboljšao pamćenje, cirkulaciju, te povećao apetit.

Gdje pronaći ovaj svemogući sastojak?

U Hrvatskoj se ovaj sastojak može pronaći u dodatku prehrani Strath. Uzimanje ovog sastojka dobro je tijekom cijele godine, no ovo vrijeme jeseni i zime kada je učestalost pojave različitih sezonskih prehlada veća, javlja se i potreba za sredstvom za jačanje imuniteta pa je svakako dobro uzimati Strath.

Zašto koristiti baš ovaj dodatak prehrani?

ü  100% prirodan dodatak prehrani

ü  sadrži preko 60 različitih nutrijenata, vitamina i minerala i dr.

ü  dokazano djelovanje u preko 40 provedenih studija

ü  60 godina tradicije

ü  švicarski proizvod.

Napomenimo još samo kako dodaci prehrani koji pripadaju kategoriji „prirodnih" sadrže prirodne izvore hranjivih tvari i brojnih drugih molekula porijeklom iz hrane i biljaka. Osnovna prednost korištenja prirodnih dodataka prehrani je sinergijsko djelovanje svih sastojaka, te povećanje apsorpcije pojedinih vitamina i minerala koji se nalaze u svojim prirodnim kompleksima.

Eko-prijateljski DIY projekti za dom: Kako napraviti vlastitu kozmetiku

Eko-prijateljski DIY projekti za dom: Kako napraviti vlastitu kozmetiku

U današnjem svijetu gdje su sastojci često teški za izgovoriti, a kemijski dodaci neizbježni, sve se više okrećemo prirodnim rješenjima za njegu kože. Izrada vlastite kozmetike postaje sve češća i zagovaranija opcija, ponajviše zato jer nam omogućuje kontrolu nad onim što stavljamo na našu kožu. U o
Zašto odabrati ekološku hranu?

Zašto odabrati ekološku hranu?

Svakodnevno povećanje svijesti o važnosti zdravlja i okoliša doprinosi rastućoj popularnosti ekološke hrane. Ljudi su postali sve osviješteniji o važnosti kvalitete hrane koju konzumiraju i njenom utjecaju na njihovo zdravlje, ali i na okoliš u kojem žive. Stoga, sve veći broj ljudi sada biraju ekol
Ovog proljeća isprobajte Shinrin Yoku – šumsku kupku

Ovog proljeća isprobajte Shinrin Yoku – šumsku kupku

U današnjem svijetu koji obiluje stresom i brzim ritmom života, japanska praksa Shinrin-Yoku, poznata kao "šumska kupka", nudi osvježavajuću perspektivu. Ova praksa potiče ljude da se povežu s prirodom na dubokoj razini, koristeći sva svoja osjetila kako bi potpuno doživjeli okolinu. U ovom tekstu i

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više