Sudjelovali smo u virtualnoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2021.

27.10.2021.

Završila je peta po redu utrka Mliječna staza u organizaciji UNICEF-a, koja je i ove godine bila virtualna, te se diljem Hrvatske održavala od 3. do 12 rujna. Više od 6.200 sudionika svih uzrasta uključilo se u humanitarnu utrku kako bi podržali djecu s teškoćama u Hrvatskoj. 

U projekt se uključilo i mnogo tvrtki među kojima je i A1 All natural. Svi zaposleni sudjelovali su bicikliranjem, trčanjem ili hodanjem, a sve sa plemenitim ciljem - pomoći osigurati dostupnost inkluzivnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje, bez obzira na to gdje djeca i njihove obitelji žive. Sredstva prikupljena na ovogodišnjoj utrci UNICEF uložiti će se u usluge dnevnog boravka, grupne psihosocijalne podrške te kvalitetnih programa za roditelje djece s teškoćama, tamo gdje takvih usluga nema ili ih je premalo.
Svi sudionici smo cijelo vrijeme trajanja utrke bili povezani kilometrima koje smo prikupljali, pričama, porukama podrške i fotografijama koje smo razmjenjivali putem aplikacije AtlasGO, društvenih mreža i drugih oblika komunikacije.

Majice koje smo dobili su narančaste boje, koja se veže uz radost, toplinu, entuzijazam, ohrabrenje i promjene, a dobili smo i unikatne medalje i vezice koje su zajedno izradila djeca i stručnjaci u "Malom domu" u Zagrebu i udruzi "Tko se boji sutra još" iz Vukovara. 

Kroz kotizacije sudionika utrke, donacije građana i podršku tvrtki u tri mjeseca prikupljeno je 1,1 milijun kuna kojima će UNICEF podržati uspostavljanje i proširenje stručnih usluga za djecu s teškoćama u područjima s najnižim indeksima razvijenosti, u kojima je dostupnost usluga najmanja.

Čast nam je bila biti dio ovakvog plemenitog projekta i dati svoj doprinos. Veselimo se ovakvim projektima u budućnosti na koje ćemo se rado odazvati!

Izvori:

Kakav utjecaj na okoliš ima sadržaj vašeg ormara?

Kakav utjecaj na okoliš ima sadržaj vašeg ormara?

Iako toga možda nismo svjesni, naše odluke u kupovini utječu na okoliš i stanje u svijetu. Svaka osoba ima svoje preference u pogledu stila oblačenja, ali ono čemu se većina nas okreće jest fast fashion – moderan način proizvodnje odjeće koji okolišu i n
Kada početi s pripremom kože za sunce?

Kada početi s pripremom kože za sunce?

Sunčanje često povezujemo isključivo s ljetom i plažom, ali istina je kako smo i u ostatku godine (posebice u proljeće) izloženi sunčevim zrakama. One imaju mnoge benefite za naše zdravlje, ali isto tako mogu biti štetne za kožu. Donosimo vam savjete kako da priprem
Svibanj - Mjesec svjesnosti o celijakiji

Svibanj - Mjesec svjesnosti o celijakiji

Celijakija je autoimuna bolest koja je zadnjih godina postala sve učestalija, te se posljedično i sve više podiže svjest o njenoj prisutnosti. Mjesec svibanj obilježava se kao mjesec celijakije, stoga vam povodom toga donosimo blo

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se