Sudjelovali smo u virtualnoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2021.

27.10.2021.

Završila je peta po redu utrka Mliječna staza u organizaciji UNICEF-a, koja je i ove godine bila virtualna, te se diljem Hrvatske održavala od 3. do 12 rujna. Više od 6.200 sudionika svih uzrasta uključilo se u humanitarnu utrku kako bi podržali djecu s teškoćama u Hrvatskoj. 

U projekt se uključilo i mnogo tvrtki među kojima je i A1 All natural. Svi zaposleni sudjelovali su bicikliranjem, trčanjem ili hodanjem, a sve sa plemenitim ciljem - pomoći osigurati dostupnost inkluzivnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje, bez obzira na to gdje djeca i njihove obitelji žive. Sredstva prikupljena na ovogodišnjoj utrci UNICEF uložiti će se u usluge dnevnog boravka, grupne psihosocijalne podrške te kvalitetnih programa za roditelje djece s teškoćama, tamo gdje takvih usluga nema ili ih je premalo.
Svi sudionici smo cijelo vrijeme trajanja utrke bili povezani kilometrima koje smo prikupljali, pričama, porukama podrške i fotografijama koje smo razmjenjivali putem aplikacije AtlasGO, društvenih mreža i drugih oblika komunikacije.

Majice koje smo dobili su narančaste boje, koja se veže uz radost, toplinu, entuzijazam, ohrabrenje i promjene, a dobili smo i unikatne medalje i vezice koje su zajedno izradila djeca i stručnjaci u "Malom domu" u Zagrebu i udruzi "Tko se boji sutra još" iz Vukovara. 

Kroz kotizacije sudionika utrke, donacije građana i podršku tvrtki u tri mjeseca prikupljeno je 1,1 milijun kuna kojima će UNICEF podržati uspostavljanje i proširenje stručnih usluga za djecu s teškoćama u područjima s najnižim indeksima razvijenosti, u kojima je dostupnost usluga najmanja.

Čast nam je bila biti dio ovakvog plemenitog projekta i dati svoj doprinos. Veselimo se ovakvim projektima u budućnosti na koje ćemo se rado odazvati!

Izvori:

Mali priručnik za pripremu zimnice

Mali priručnik za pripremu zimnice

Uspomene na zimnicu najčešće vežemo uz naše bake i djedove, kiseljenje povrća i kuhanje džemova. Pripremate li se sami upustiti u pripremu ovogodišnje zimnice, donosimo vam nekoliko savjeta kojima se možete vodit

Sjećate li se plazmoliziranog biljnog kvasca? Riječ je o sastojku koji može osnažiti vaše tijelo

Sjećate li se plazmoliziranog biljnog kvasca? Riječ je o sastojku koji može osnažiti vaše tijelo

Ako ste skloni tome da se zdravo hranite te da od prirode uzimate najbolje što se uzeti može – onda nikako nemojte zaobići plazmolizirani biljni kvasac. Iako se već godinama zna za učinkovitost ovog sasto

Briga o koži u hladnijim mjesecima

Briga o koži u hladnijim mjesecima

Svako godišnje doba zahtijeva drugačiju njegu kože. Proizvode koji su nam služili u vrućim ljetnim mjesecima sa zahlađenjem vremena treba zamijeniti i prilagoditi hladnijem vremenu, jer koža nakon sunca i mora traži pojačanu nj

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se