Ovdje ćete moći pročitati nove informacije o našim proizvodima i brandovima te njihovom djelovanju. Također, pokušat ćemo vas inspirirati savjetima za održavanje zdravlja i vitalnosti.

Iskoristite zadnje dane ljeta za meditaciju i mindfulness

23.8.2023.

Znamo da o tome nitko ne voli razgovarati, ali činjenica je da se ljeto polako bliži kraju, a s time nam dolazi jesen. Ona donosi promjenu vremena i navika, što najčešće uključuje povratak u radnu rutinu i posvećivanje pažnje obavezama na koje smo na jedno kratko vrijeme zaboravili i opustili se. Kako bi se lakše vratili u rutinu, a bez osjećaja tuge ili nezadovoljstva, zadnje dane ljeta i sve praznije plaže možete iskoristiti za vježbanje mindfulnessa i meditiranje.

PROČITAJTE VIŠE

Dinja i lubenica – zašto ih jesti svaki dan!

3.8.2023.

Ovi sočni plodovi nisu samo ukusani, već su i bogati hranjivim tvarima. Otkrijte zašto su dinja i lubenica omiljeni izbor tijekom ljetnih mjeseci, saznajte više o njihovim zdravstvenim prednostima i kako ih možete koristiti u raznim jelima. Od osvježavajućih napitaka do kulinarskih eksperimenata, dinja i lubenica su nezamjenjivi saveznici za održavanje hidratacije, podršku imunološkom sustavu i pružanje prirodne slasti ljeta.

PROČITAJTE VIŠE

Sjajno i zdravo ljeto: prioritiziranje brige o sebi

2.8.2023.

Ljeto je ovdje i sa sobom donosi toplinu, slobodno vrijeme i mogućnost opuštanja na prekrasnim plažama i u prirodi. No, ovog ljeta želimo vam skrenuti pažnju još nešto važno što biste trebali staviti na vrh svoje liste prioriteta - "self-care" ili njegu sebe.

PROČITAJTE VIŠE

Zdrave grickalice za putovanja: uživajte u aktivnostima s puno energije

31.7.2023.

Putovanja i izleti pružaju nam priliku da istražimo svijet oko sebe, uživamo u prirodi i bavimo se raznim aktivnostima. Bez obzira na to jeste li ljubitelj plivanja na moru, kajakarenja na rijekama ili jednostavno šetanja prirodnim stazama, važno je imati pravu energiju kako biste u potpunosti iskoristili te trenutke. U današnjem blogu, predstavit ćemo vam nekoliko ideja za ukusne, prijenosne i zdrave grickalice koje će vas održati energiziranima i spremnima za ljetne avanture koje slijede!

PROČITAJTE VIŠE

Svjedočanstvo: Petar Fabijan i Biotta wellness

31.7.2023.

Petar Fabijan fotograf je s područja Rijeke, a njegov rad poznat je i van granica rodnog grada. Posao profesionalnog fotografa zahtijeva neprekidan protok kreativnosti i kontinuiranu predanost. Unatoč ispunjenosti koju mu posao pruža, Petar je smatrao kako se kvaliteta njegovog života može poboljšati – i tada je isprobao sedmodnevni Biotta detox program. Više o njegovom iskustvu pročitajte ovdje!

PROČITAJTE VIŠE

Nemate pristup plaži? Onda morate isprobati ove aktivnosti!

24.7.2023.

Ljetno sunce i dalje je neumoljivo, a plaža nije uvijek opcija. No, ne brinite! Pustite mašti na voju se i pripremite se za ljetne radosti koje ne ovise o plaži! U ovom blogu otkrit ćemo vam mnogo zanimljivih, zabavnih i obiteljskih aktivnosti koje će vas osvježiti, zabaviti i zadržati na zdravom i aktivanom putu, bez potrebe za plažom.

PROČITAJTE VIŠE

Poke bowl, Buddha bowl, smoothie bowl - o kakvim "zdjelama" je riječ?

17.7.2023.

Danas ćemo se zabaviti i istražiti svijet prekrasnih zdjela koje su osvojile srca mnogih ljubitelja zdrave hrane diljem svijeta. Govorimo o poke, Buddha i smoothie zdjelama. Ova jela su postala pravi hit, a posebno su popularizirana među vegetarijancima i veganima. Sjednite udobno i pripremite se za putovanje kroz okuse i teksture ovih fantastičnih zdjela.

PROČITAJTE VIŠE

Ljetni hit: beta karoten za zdravlje i ljepotu

10.7.2023.

Ljeto je vrijeme kada sunce obasjava naše živote i mami nas da provedemo više vremena na otvorenom. No, dok uživamo u toplim danima, važno je zapamtiti da naše tijelo treba posebnu njegu kako bi ostalo zdravo i snažno. Jedan od ključnih nutrijenata koji je važan za očuvanje zdravlja i ljepote naše kože je beta karoten.

PROČITAJTE VIŠE

Uravnotežena prehrana: Ključ za zdravlje i blagostanje

5.7.2023.

Uravnotežena prehrana ima iznimno važnu ulogu u održavanju našeg zdravlja i blagostanja - hrana koju unosimo u tijelo utječe na našu fizičku i mentalnu kondiciju. Što točno znači uravnotežena prehrana? U ovom blogu istražiti ćemo ključne elemente uravnotežene prehrane, uključujući balans nutrijenata, raznolikost namirnica te redovitost obroka.

PROČITAJTE VIŠE

Osunčani i zdravi – čuvajte svoju kožu!

23.6.2023.

Dok se približava ljetna sezona, većina nas jedva čeka sunčane dane i tople temperature. Sunce ima mnoge pozitivne učinke na našu psihu i tijelo, ali ne smijemo zaboraviti da može imati i negativne posljedice na našu kožu. Upravo zato je važno da razumijemo utjecaj sunca i nužnost primjene kreme za sunčanje kako bismo zaštitili našu kožu od štetnih UV zraka.

PROČITAJTE VIŠE

Spriječite pad energije usred dana!

20.6.2023.

Jeste li ikada osjetili nagli pad energije usred dana? Kada se osjećamo umorno i bezvoljno, izazovno je obavljati svoje svakodnevne zadatke i ostati produktivni. No, ne brinite! Postoje jednostavni načini kako spriječiti pad energije i održati sebe punima snage tijekom cijelog dana.

PROČITAJTE VIŠE

Pobijedite zatvor (konstipaciju) prirodnim putem!

12.6.2023.

U današnjem brzom tempu života, mnogi od nas se suočavaju s jednim od najčešćih probavnih problema - konstipacijom. Osjećaj nelagode i napetosti u crijevima može ozbiljno utjecati na našu svakodnevnu dobrobit i kvalitetu života. Srećom, postoji niz prirodnih načina da se riješite tog "zatvora" i vratite se u ravnotežu.

PROČITAJTE VIŠE

Obnovite svoje tijelo uz pomoć zelene gline

1.6.2023.

Naš organizam neprekidno je izložen toksinima, bilo da dolaze iz naše okoline ili ih unosimo putem hrane. Znojenje i mokraća neki su od načina na koje se tijelo rješava toksina, ali nekada mu je u tome potrebna pomoć. Ovdje u priču dolazi zelena glina – prirodni suplement koji brzo i učinkovito uklanja toksine iz tijela. 

PROČITAJTE VIŠE

Na što pripaziti kada boravite u prirodi

22.5.2023.

Toplije vrijeme napokon je stiglo, a s njime su i izleti u prirodu postali sve češći za većinu. Priroda ima mnoge dobre utjecaje na nas, fizičke jednako koliko i psihičke. Ipak, ne smije nas ponijeti lijepa atmosfera toliko da zaboravimo kako smo ipak u prirodi koja često ima svoja pravila i krije neke 'manje' opasnosti na koje bi trebali pripaziti.

PROČITAJTE VIŠE

3, 2, 1 – ljeto!

17.5.2023.

Jeste li spremni za ljeto? Sezona kupaćih kostima sve je bliže, a to za većinu znači ozbiljniju posvećenost treninzima i zdravoj/niskokaloričnoj prehrani. Kako se ove pripreme ne bi loše odrazile na zdravlje ili uzrokovale jojo efekt s kilogramima, donosimo nekoliko savjeta uz koje možete postići dugoročno održive rezultate i bolji osjećaj.

PROČITAJTE VIŠE

Kako vi možete pomoći osobama s celijakijom?

8.5.2023.

Svibanj je mnogima drag mjesec zbog dolaska pravog proljeća, a oboljelima od celijakije on je važan zbog još jednog razloga. Naime, svibanj se diljem svijeta obilježava kao mjesec celijakije. Što je celijakija, kako se liječi i koja je važnost zajedništva i edukacije u vezi ove bolesti – pročitajte u današnjem blogu.

PROČITAJTE VIŠE

4 navike kojima možete zamijeniti jutarnju kavu

2.5.2023.

Kava ujutro najčešći je način na koji se razbuđujemo zbog toga što kofein vrlo učinkovito smanjuje umor. Ipak, koliko nam brzo podigne energiju, toliko će ju brzo i spustiti. Za dobivanje dugoročne i stabilne energije ujutro isprobajte jedan od ova 4 načina.

PROČITAJTE VIŠE

Čime vegani mogu „zamijeniti“ meso?

25.4.2023.

Jedna od popularnih polemika današnjice je upravo navedeno pitanje – zašto na tržištu postoje veganske zamjene za meso? Proizvodi koji služe kao zamjena proizvodima životinjskog podrijetla postali su dio ponude gotovo svake trgovine, ali znate li zašto je uopće nastala potreba za njihovom proizvodnjom? Odgovor na ovo pitanje, i detaljnije o zamjenama za meso istražili smo za današnji blog.

PROČITAJTE VIŠE

'Prazne' i dobre kalorije – razbijmo mit!

4.4.2023.

Bilo da pazite na prehranu, trenirate ili samo redovito pratite društvene mreže, sigurni smo kako ste primijetili da je trend zdrave prehrane i sportskog načina života zaludio svijet. Prije svega je pozitivno da se sve veći broj ljudi trudi živjeti zdravije i osviještenije, ali širenje krivih informacija i neznanje mogu dovesti do neželjenih rezultata i posljedica. Upravo zato donosimo sve najvažnije o kalorijskoj vrijednosti hrane, i zašto se oko nekih namirnica zapravo ne bi trebali brinuti.

PROČITAJTE VIŠE

Koje naše navike štete planeti?

31.3.2023.

Travanj je „najzeleniji mjesec u godini" zbog Dana planete Zemlje koji se obilježava svake godine 22.04. Povodom toga, odlučili smo istražiti koje naše naše (ljudske) svakodnevne navike su štetne za okoliš i kojim ih 'zdravim' navikama možemo zamijeniti.

PROČITAJTE VIŠE

Zero waste Uskrs: 5 ideja za zbrinjavanje ostataka hrane

27.3.2023.

Jedan od najvećih kršćanskih blagdana je na vratima, a većina današnjih proslava Uskrsa uključuje velika obiteljska druženja uz obilje ukusne hrane. Naravno, nema ništa loše u pripremi većih količina hrane u duhu slavlja, jer Uskrs se definitivno treba slaviti. Tema današnjeg bloga je – kako iskoristiti ostatke hrane nakon slavlja da ne bi završili u otpadu?

PROČITAJTE VIŠE

Kako na prirodan način olakšati simptome alergije

21.3.2023.

Počele su šparoge, vrijeme je sve toplije i sunčanije, a za neke nije sve tako bajno jer će ubrzo početi i alergije. Od alergija pati sve veći broj ljudi, a simptomi (iako su bezopasni) mogu utjecati na kvalitetu života. Srećom, priroda je mislila na sve pa tako i na ovaj problem, i omogućila nam velik broj prirodnih pomoćnika za olakšavanje simptoma alergije!

PROČITAJTE VIŠE

Proljetno čišćenje organizma

15.3.2023.

Proljeće je doba buđenja i promjene, i najčešće se upravo sada većina odluči na potpuni detoks tijela. Proljetno čišćenje organizma može se provesti na mnoge načine, koje smo za vas istražili i opisali u današnjem blogu.

PROČITAJTE VIŠE

Probavni enzimi ključ su dobre probave

8.3.2023.

Probava se često karakterizira kao temelj zdravlja, jer se unutar tog procesa odvija apsorpcija hranjivih tvari. Probavni enzimi imaju glavnu ulogu u razgradnji unesene hrane na manje molekule, i time omogućuju njihovu apsorpciju. Dakle, zapravo su ključ kvalitetne probave i jakog imuniteta upravo probavni enzimi, te smo zato odlučili istražiti sve najvažnije o njima!

PROČITAJTE VIŠE

Biljni sirupi – zdrava alternativa bijelom šećeru

1.3.2023.

O štetnosti rafiniranog bijelog šećera već se dugo priča, i ta je činjenica poznata sve većem broju ljudi. Upravo su se zato mnogi okrenuli 'zdravijim' alternativama – a to su u slučaju bijelog šećera najčešće biljni sirupi. U današnjem blogu donosimo sve o javorovom, agavinom, rižinom i ječmenom sirupu (sladu), ali i o jednom 'bakinom' biljnom sirupu koji je iznimno ljekovit i može se lako izraditi kod kuće!

PROČITAJTE VIŠE

Što vam govori vaše unutarnje dijete?

21.2.2023.

Znate li za pojam 'unutarnje dijete' i što on predstavlja? Taj se koncept spominje u mnogim disciplinama, od meditacije do psihologije. Naše unutarnje dijete ne postoji fizički, ali njegova važnost i snaga utjecaja na svakodnevicu vidljiva je u mnogim aspektima života, i danas smo za vas istražili sve najvažnije činjenice o ovoj temi!

PROČITAJTE VIŠE

Izradite sami svoj kostim za maškare!

14.2.2023.

Nakon valentinovske ludnice nema mjesta odmoru, jer dolazi nam vrijeme maskiranih povorki i zabava! Za mnoge je ovo najzabavniji dio godine i ulice su preplavljene zanimljivim maskama, a ukoluko ove godine želite imati najoriginalniju masku – izradite ju sami uz pomoć današnje tehnike.

PROČITAJTE VIŠE

Zašto ljubav i čokolada idu zajedno?

8.2.2023.

Stigla nam je veljača, koja se smatra najromantičnijim mjesecom u godini – i mjesecom ljubavi. Tu titulu može zahvaliti Valentinovu, koji je dan romantičnih veza i partnerstva. U skladu s time, odlučili smo istražiti jedan fenomen, a to je povezivanje ljubavi i čokolade. Ta poveznica, čini se, postoji od pamtivijeka, a u današnjem blogu malo podrobnije istražujemo zašto je to tako.

PROČITAJTE VIŠE

Bobičasto voće i njegova skrivena snaga

1.2.2023.

Čak i ime kategorije nagoviješta da se radi o nečem malom i slatkom, ali unatoč svojoj veličini i slatkoći – ono može biti jak pomagač u jačanju otpornosti organizma. U današnjem blogu pročitajte sve o 'skrivenoj' snazi bobičastog voća. 

PROČITAJTE VIŠE

Zašto svaki dan vježbati mindfulness?

25.1.2023.

Mindfulness tehnika je meditiranja kada se želimo prizemljiti – podsjetiti (usredotočiti) se na jednostavne i upravo prisutne stvari u životu da bi se lakše nosili s izazovima i umirili nemiran um. Ovu smo tehniku već spominjali, ali danas smo za vas istražili detalje i naveli razloge zašto je mindfulness meditacija dobar izbor baš za svih.

PROČITAJTE VIŠE

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više