Ovdje ćete moći pročitati nove informacije o našim proizvodima i brandovima te njihovom djelovanju. Također, pokušat ćemo vas inspirirati savjetima za održavanje zdravlja i vitalnosti.

Minimalizam u svakodnevnom životu – kako se fokusirati na 'ono bitno'?

21.11.2023.

U današnjem ubrzanom ritmu života, gdje se pretjerano nameće važnost materijalnog bogatstva, minimalizam se ističe kao osvježavajući pristup, pozivajući nas da se vratimo na ono suštinsko. U ovom blogu istražit ćemo kako primjena minimalizma može transformirati našu svakodnevicu, smanjujući 'nered' i usmjeravajući nas prema onom bitnom. Kako jednostavne promjene mogu donijeti duboki mir i ravnotežu u naš život? Pročitajte u nastavku.

PROČITAJTE VIŠE

True Gum dobio je certifikat „B Corp“ – što to zapravo znači?

17.11.2023.

Tržište se mijenja: sve je veća potražnja za ekološki prihvatljivim proizvodima, od tvrtki i proizvođača se traži transparentnost i poštenje, a zdraviji izbori na vrhu su liste prioriteta sve većeg broja potrošača diljem svijeta. B Corp certifikat dobivaju tvrtke koje se dokazano odnose odgovorno prema društvu i okolišu, dok istovremeno predstavljaju kvalitetan proizvod.

PROČITAJTE VIŠE

Zdravlje na tanjuru – što se zapravo krije iza pojmova „gluten free“, „sugar free“ i „bez laktoze“

15.11.2023.

U današnjem svijetu, prehrambeni 'trendovi' igraju ključnu ulogu u našim životima. Odraz su konstantnih promjena i evolucije društva, a upravo su alternative konvencionalnim namirnicama stvorene kako bi odgovorile na specifične prehrambene potrebe onih koji nemaju izbora. Iako je danas, čini se, moderno hraniti se bez glutena, laktoze i šećera, ovakve su namirnice zapravo nastale kao rješenje na sve učestalije zdrastvene probleme.

PROČITAJTE VIŠE

Umirite stresnu svakodnevicu – mirisnom terapijom

8.11.2023.

Aromaterapija je drevna praksa koja seže unatrag tisućama godina i koja donosi mirisnu čaroliju u naše svakodnevne živote. Ova tehnika koristi esencijalna ulja dobivena iz različitih biljaka kako bi potaknula tijelo i um na opuštanje i ravnotežu. U ovom blogu ćemo istražiti kako aromaterapija pomaže u smanjenju stresa, kako utječe na naše raspoloženje te zašto se često opisuje kao holistički pristup zdravlju i ljepoti.

PROČITAJTE VIŠE

Zdravi obroci za rad od kuće

30.10.2023.

Rad od kuće – remote work – postao je ključan aspekt velikog broja poslovanja. Svježi i uravnoteženi obroci igraju ključnu ulogu u održavanju energije i koncentracije tijekom radnog dana kod kuće. Rad od kuće, uz pravilno planirane obroke i međuobroke, može proći u duhu energičnosti i produktivnosti. Danas ćemo vam predstaviti nekoliko ideja za ukusne i hranjive obroke koji će vam pomoći održati ravnotežu i maksimizirati produktivnost tijekom rada od kuće.

PROČITAJTE VIŠE

Jesenska obiteljska zabava na 5 načina

24.10.2023.

Jeste li se ove jeseni već zapitali „što raditi za vikend"? Prema našem mišljenju, ne postoji 'pravo vrijeme' za obiteljsko druženje, već je svaki novi dan prilika za stvaranje obiteljskih uspomena! Nemojte dozvoliti da vas obeshrabri češće nepovoljno vrijeme, jer i ujesen postoji mnogo zabavnih aktivnosti u koje možete uključiti bas sve članove svoje obitelji.

PROČITAJTE VIŠE

13 zanimljivosti o Noći Vještica

17.10.2023.

Dok se bliži kraj listopada, pripremamo se za jedan od najuzbudljivijih dana u godini - Noć vještica. Ova čarobna noć donosi nam priliku da budemo tko god želimo i zabavimo s prijateljima i obitelji, ali i da na kratko postanemo dio „magičnog svijeta". Bez obzira jeste li obožavatelj strave i užasa ili se više okrećete prema šarenim kostimima i slatkišima, Noć vještica ima nešto za svakoga. Dočekajte spremni pad mraka, kada se granica između svijeta živih i mrtvih stanjuje, s ovih 13 fascinantnih zanimljivosti o Noći vještica.

PROČITAJTE VIŠE

Jesenska tajna njegovane kože

10.10.2023.

Jesenski krajolik donosi nam mnoge dragocjene plodove i sastojke koji su idealni za njegu kože. Baš kao što se priroda priprema za zimu, tako i mi možemo pripremiti svoju kožu za izazove koji dolaze. U nastavku ćemo istražiti nekoliko ključnih sastojaka i rituala za njegu kože koji će vam pomoći da ostanete svježi i blistavi čak i kada temperature padnu, a koža nam je izložena ekstremnijim vremenskim uvjetima.

PROČITAJTE VIŠE

Zagrijte organizam s ova 3 ukusna napitka

4.10.2023.

S dolaskom hladnijih dana, prirodno je da žudimo za toplinom i osjećajem udobnosti. Upravo je u ovim trenucima šalica toploga napitka naša najbolja prijateljica! No, što ako vam kažemo da te šalice mogu biti više od običnih napitaka? U našem najnovijem blogu, koračamo s vama kroz čarobni svijet jesenskih napitaka, koji će osim topline pružiti i obilje zdravstvenih blagodati. 

PROČITAJTE VIŠE

Utoplite dušu i tijelo – 3 najbolje jesenske juhe

27.9.2023.

Toplo/hladni vremenski uvjeti umaraju organizam, a nama otežavaju odabir odjeće i planiranja aktivnosti. Um i tijelo povezani su, stoga kada nahranimo i zagrijemo tijelo, naš se um umiruje i osjećamo se opušteno. Današnji blog posvećen je – jesenskim juhama koje griju dušu i tijelo, ali ne samo to; one će vam pomoći da ojačate imunitet i poboljšate cjelokupno zdravlje!

PROČITAJTE VIŠE

Jesen na otvorenom - Isplanirajte aktivnosti za cijelu obitelj

21.9.2023.

Jesen je stigla i donijela šarenilo, drukčije sezonske namirnice i nešto ugodnije temperature. Iako se možda na prvu ne čini tako, ovo vrijeme savršeno je za uživanje u tjelesnoj aktivnosti na otvorenom prije nego što nas hladniji zimski dani zatvore u kuće. U ovom blogu, istražit ćemo važnost boravka na otvorenom i donosimo prijedloge za outdor aktivnosti tijekom jeseni u kojima može sudjelovati cijela obitelj!

PROČITAJTE VIŠE

Jesenski superfoods – 4 najzdravije namirnice sezone

13.9.2023.

Jesen je doba kada priroda sprema svoje najbogatije blagodati. Drveće mijenja svoje boje, temperature postaju ugodno hladne, a stolovi se pune ukusnim darovima prirode. U ovom blogu ćemo vas provesti kroz čarobni svijet jesenskih superhrana - namirnica koje ne samo da donose okusnu raznolikost na vaš stol, već i pružaju iznimne nutritivne prednosti.

PROČITAJTE VIŠE

Prehrambeni kvasac – veganska supernamirnica

6.9.2023.

Dok tražimo načine kako unaprijediti svoju prehranu i postići savršenu ravnotežu između okusa i zdravlja, često nailazimo na superhranu koja čini čuda za naše tijelo. Jedna od takvih supernamirnica koja je osvojila srca ljubitelja zdravog i aktivnog načina života je prehrambeni kvasac. No, što je točno prehrambeni kvasac, kako se koristi, i zašto je postao neizostavan sastojak u veganskoj kuhinji? Saznajte sve u nastavku!

PROČITAJTE VIŠE

Iskoristite zadnje dane ljeta za meditaciju i mindfulness

23.8.2023.

Znamo da o tome nitko ne voli razgovarati, ali činjenica je da se ljeto polako bliži kraju, a s time nam dolazi jesen. Ona donosi promjenu vremena i navika, što najčešće uključuje povratak u radnu rutinu i posvećivanje pažnje obavezama na koje smo na jedno kratko vrijeme zaboravili i opustili se. Kako bi se lakše vratili u rutinu, a bez osjećaja tuge ili nezadovoljstva, zadnje dane ljeta i sve praznije plaže možete iskoristiti za vježbanje mindfulnessa i meditiranje.

PROČITAJTE VIŠE

Dinja i lubenica – zašto ih jesti svaki dan!

3.8.2023.

Ovi sočni plodovi nisu samo ukusani, već su i bogati hranjivim tvarima. Otkrijte zašto su dinja i lubenica omiljeni izbor tijekom ljetnih mjeseci, saznajte više o njihovim zdravstvenim prednostima i kako ih možete koristiti u raznim jelima. Od osvježavajućih napitaka do kulinarskih eksperimenata, dinja i lubenica su nezamjenjivi saveznici za održavanje hidratacije, podršku imunološkom sustavu i pružanje prirodne slasti ljeta.

PROČITAJTE VIŠE

Sjajno i zdravo ljeto: prioritiziranje brige o sebi

2.8.2023.

Ljeto je ovdje i sa sobom donosi toplinu, slobodno vrijeme i mogućnost opuštanja na prekrasnim plažama i u prirodi. No, ovog ljeta želimo vam skrenuti pažnju još nešto važno što biste trebali staviti na vrh svoje liste prioriteta - "self-care" ili njegu sebe.

PROČITAJTE VIŠE

Zdrave grickalice za putovanja: uživajte u aktivnostima s puno energije

31.7.2023.

Putovanja i izleti pružaju nam priliku da istražimo svijet oko sebe, uživamo u prirodi i bavimo se raznim aktivnostima. Bez obzira na to jeste li ljubitelj plivanja na moru, kajakarenja na rijekama ili jednostavno šetanja prirodnim stazama, važno je imati pravu energiju kako biste u potpunosti iskoristili te trenutke. U današnjem blogu, predstavit ćemo vam nekoliko ideja za ukusne, prijenosne i zdrave grickalice koje će vas održati energiziranima i spremnima za ljetne avanture koje slijede!

PROČITAJTE VIŠE

Svjedočanstvo: Petar Fabijan i Biotta wellness

31.7.2023.

Petar Fabijan fotograf je s područja Rijeke, a njegov rad poznat je i van granica rodnog grada. Posao profesionalnog fotografa zahtijeva neprekidan protok kreativnosti i kontinuiranu predanost. Unatoč ispunjenosti koju mu posao pruža, Petar je smatrao kako se kvaliteta njegovog života može poboljšati – i tada je isprobao sedmodnevni Biotta detox program. Više o njegovom iskustvu pročitajte ovdje!

PROČITAJTE VIŠE

Nemate pristup plaži? Onda morate isprobati ove aktivnosti!

24.7.2023.

Ljetno sunce i dalje je neumoljivo, a plaža nije uvijek opcija. No, ne brinite! Pustite mašti na voju se i pripremite se za ljetne radosti koje ne ovise o plaži! U ovom blogu otkrit ćemo vam mnogo zanimljivih, zabavnih i obiteljskih aktivnosti koje će vas osvježiti, zabaviti i zadržati na zdravom i aktivanom putu, bez potrebe za plažom.

PROČITAJTE VIŠE

Poke bowl, Buddha bowl, smoothie bowl - o kakvim "zdjelama" je riječ?

17.7.2023.

Danas ćemo se zabaviti i istražiti svijet prekrasnih zdjela koje su osvojile srca mnogih ljubitelja zdrave hrane diljem svijeta. Govorimo o poke, Buddha i smoothie zdjelama. Ova jela su postala pravi hit, a posebno su popularizirana među vegetarijancima i veganima. Sjednite udobno i pripremite se za putovanje kroz okuse i teksture ovih fantastičnih zdjela.

PROČITAJTE VIŠE

Ljetni hit: beta karoten za zdravlje i ljepotu

10.7.2023.

Ljeto je vrijeme kada sunce obasjava naše živote i mami nas da provedemo više vremena na otvorenom. No, dok uživamo u toplim danima, važno je zapamtiti da naše tijelo treba posebnu njegu kako bi ostalo zdravo i snažno. Jedan od ključnih nutrijenata koji je važan za očuvanje zdravlja i ljepote naše kože je beta karoten.

PROČITAJTE VIŠE

Uravnotežena prehrana: Ključ za zdravlje i blagostanje

5.7.2023.

Uravnotežena prehrana ima iznimno važnu ulogu u održavanju našeg zdravlja i blagostanja - hrana koju unosimo u tijelo utječe na našu fizičku i mentalnu kondiciju. Što točno znači uravnotežena prehrana? U ovom blogu istražiti ćemo ključne elemente uravnotežene prehrane, uključujući balans nutrijenata, raznolikost namirnica te redovitost obroka.

PROČITAJTE VIŠE

Osunčani i zdravi – čuvajte svoju kožu!

23.6.2023.

Dok se približava ljetna sezona, većina nas jedva čeka sunčane dane i tople temperature. Sunce ima mnoge pozitivne učinke na našu psihu i tijelo, ali ne smijemo zaboraviti da može imati i negativne posljedice na našu kožu. Upravo zato je važno da razumijemo utjecaj sunca i nužnost primjene kreme za sunčanje kako bismo zaštitili našu kožu od štetnih UV zraka.

PROČITAJTE VIŠE

Spriječite pad energije usred dana!

20.6.2023.

Jeste li ikada osjetili nagli pad energije usred dana? Kada se osjećamo umorno i bezvoljno, izazovno je obavljati svoje svakodnevne zadatke i ostati produktivni. No, ne brinite! Postoje jednostavni načini kako spriječiti pad energije i održati sebe punima snage tijekom cijelog dana.

PROČITAJTE VIŠE

Pobijedite zatvor (konstipaciju) prirodnim putem!

12.6.2023.

U današnjem brzom tempu života, mnogi od nas se suočavaju s jednim od najčešćih probavnih problema - konstipacijom. Osjećaj nelagode i napetosti u crijevima može ozbiljno utjecati na našu svakodnevnu dobrobit i kvalitetu života. Srećom, postoji niz prirodnih načina da se riješite tog "zatvora" i vratite se u ravnotežu.

PROČITAJTE VIŠE

Obnovite svoje tijelo uz pomoć zelene gline

1.6.2023.

Naš organizam neprekidno je izložen toksinima, bilo da dolaze iz naše okoline ili ih unosimo putem hrane. Znojenje i mokraća neki su od načina na koje se tijelo rješava toksina, ali nekada mu je u tome potrebna pomoć. Ovdje u priču dolazi zelena glina – prirodni suplement koji brzo i učinkovito uklanja toksine iz tijela. 

PROČITAJTE VIŠE

Na što pripaziti kada boravite u prirodi

22.5.2023.

Toplije vrijeme napokon je stiglo, a s njime su i izleti u prirodu postali sve češći za većinu. Priroda ima mnoge dobre utjecaje na nas, fizičke jednako koliko i psihičke. Ipak, ne smije nas ponijeti lijepa atmosfera toliko da zaboravimo kako smo ipak u prirodi koja često ima svoja pravila i krije neke 'manje' opasnosti na koje bi trebali pripaziti.

PROČITAJTE VIŠE

3, 2, 1 – ljeto!

17.5.2023.

Jeste li spremni za ljeto? Sezona kupaćih kostima sve je bliže, a to za većinu znači ozbiljniju posvećenost treninzima i zdravoj/niskokaloričnoj prehrani. Kako se ove pripreme ne bi loše odrazile na zdravlje ili uzrokovale jojo efekt s kilogramima, donosimo nekoliko savjeta uz koje možete postići dugoročno održive rezultate i bolji osjećaj.

PROČITAJTE VIŠE

Kako vi možete pomoći osobama s celijakijom?

8.5.2023.

Svibanj je mnogima drag mjesec zbog dolaska pravog proljeća, a oboljelima od celijakije on je važan zbog još jednog razloga. Naime, svibanj se diljem svijeta obilježava kao mjesec celijakije. Što je celijakija, kako se liječi i koja je važnost zajedništva i edukacije u vezi ove bolesti – pročitajte u današnjem blogu.

PROČITAJTE VIŠE

4 navike kojima možete zamijeniti jutarnju kavu

2.5.2023.

Kava ujutro najčešći je način na koji se razbuđujemo zbog toga što kofein vrlo učinkovito smanjuje umor. Ipak, koliko nam brzo podigne energiju, toliko će ju brzo i spustiti. Za dobivanje dugoročne i stabilne energije ujutro isprobajte jedan od ova 4 načina.

PROČITAJTE VIŠE

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više