Ovdje ćete moći pročitati nove informacije o našim proizvodima i brandovima te njihovom djelovanju. Također, pokušat ćemo vas inspirirati savjetima za održavanje zdravlja i vitalnosti.

Kako preduhitriti i pobijediti jesenski umor

21.9.2022.

U mjesecu rujnu osjetna je promjena vremena koja je posljedica prelaska iz ljeta u jesen. Vrijeme koje se čini neodlučnim te nas šokira naglim padovima i porastima temperature, uz promjenjive padaline izazivaju umor kod većine ljudi. Saznajte kako pobijediti taj umor, a ukoliko pripreme započnete pravovremeno – čak i preduhitriti!

PROČITAJTE VIŠE

Skincare rutina koja djeluje

14.9.2022.

Skincare rutine na prvu se mogu činiti kao komplicirane i kao da uključuju nepotrebno puno proizvoda u kojima se lako pogubiti. To ne mora biti tako! U današnjem blogu donosimo vam savjete za jednostavnu i održivu skincare rutinu koja će njegovati kožu i neće vam pretjerano oštetiti novčanik.

PROČITAJTE VIŠE

Kako izraditi prirodne osvježivače zraka za svoj dom?

9.9.2022.

Dom je mjesto u kojem svakodnevno obitavamo i baš zato biste trebali početi razmišljati na koje sve načine možete pročistiti zrak u svom domu. Na sreću, postoji mnogo prirodnih sastojaka uz pomoć kojih sami možete sami izraditi prirodne osvježivače zraka!

PROČITAJTE VIŠE

Pucanje balona: kako je konvencionalna žvakaća guma izgubila popularnost

25.8.2022.

Desetljećima je žvakaća guma bila sinonim za mladenački otpor, dajući osobi koja žvače auru odvažnosti i hrabrosti. No sada je balon puknuo. Žvakaće gume imale su razdoblje loše prodaje tijekom pandemije, no prodaja je bila u padu čak i prije nego što se pojavio covid, a pandemija je onda samo produbila krizu. Što se dogodilo?

PROČITAJTE VIŠE

Plant based prehrana – mitovi i istina

24.8.2022.

Svjesnost o važnosti prehrane bila je povišena i prije pandemije, a nakon što nas je zadesio virus koji oštećuje imunitet, svjesnost o važnosti održavanja zdravlja strelovito je porasla. Mnogi su se okrenuli načinu prehrane koji se naziva plant based, a što ova prehrana podrazumijeva i koja je razlika između nje i vegetarijanstva i veganstva, donosimo u današnjem blogu.

PROČITAJTE VIŠE

Svjetski dan biljnih mlijeka

22.8.2022.

Svake se godine povećava kako potražnja, tako i ponuda biljnih mlijeka, a odavno su ih prestali konzumirati isključivo vegani i vegetarijanci. Svjetski dan biljnih mlijeka ​tako se počeo obilježavati 22. kolovoza s ciljem da se ljudima predstave nove i po mišljenju mnogih, zdravije namirnice od onih životinjskog podrijetla.

PROČITAJTE VIŠE

SPF je tvoj BFF!

19.8.2022.

SPF kratica je za sun protection faktor, koji je glavna tema svake godine u ovo doba. Sunčevo zračenje neophodno je za život kakav poznajemo, ali i štetno za našu kožu ukoliko se ne zaštitimo. Najboljeg prijatelja uvijek ćemo poslušati i pitati za savjet, a zašto je SPF naš najbolji prijatelj svakoga ljeta donosimo u današnjem blogu.

PROČITAJTE VIŠE

Zašto je važno pratiti unos tekućine u organizam?

17.8.2022.

Svako ljeto stručnjaci upozoravaju – pijte dovoljno tekućine! Porast temperatura i tjelesne aktivnosti uzrokuje povećan gubitak vode iz organizma, a više o ovoj temi istražili smo za današnji blog.

PROČITAJTE VIŠE

5 savjeta kako izbjeći opekline pri sunčanju

17.8.2022.

Opekline od sunčanja postale su nam normalne, iako mogu biti vrlo opasne. Naša koža pamti i svaka opeklina od sunca ubrzava starenje kože te može biti uzrok kožnih oboljenja u starijoj dobi. Donosimo 5 savjeta za pravilnu zaštitu kože od štetnog utjecaja sunca.

PROČITAJTE VIŠE

Feng shui – dobra energija u vašem domu

29.7.2022.

Ova drevna kineska tehnika organizacije doma i životnog prostora temelji se na nekoliko načela, čiji je glavni cilj omogućiti dobroj energiji da uđe u dom. U današnjem blogu donosimo uvod u feng shui te najvažnija načela na kojima se temelji.

PROČITAJTE VIŠE

Kreme za sunčanje koje štite floru i faunu

20.7.2022.

Utjecaj sunca na kožu je kumulativan – što znači da se zadržava u koži i nakuplja kroz godine. U prijevodu, svaki put kada ste izgorjeli na suncu ostavilo je traga na vašoj koži, iako to možda ne vidimo odmah.

PROČITAJTE VIŠE

Digitalni detoks – novi trend pozitivne promjene

20.7.2022.

Današnji način života iziskuje od nas kontinuiranu digitalnu prisutnost i povezanost, s obzirom na to da se i poslovna i privatna komunikacija većinom odvijaju na ovaj način. Digitalni detoks podrazumijeva pružanje umu vremena za odmor od stalne povezanosti i digitalne stimulacije. 

PROČITAJTE VIŠE

NOVO: Superfood - Handful liofilizirano voće

14.7.2022.

Hrvatskom tržištu predstavljamo liofilizirano voće Handful - proizvodi sadrže isključivo prirodne sastojke – 100% voće. Ne sadrže gluten, alergene, umjetna bojila i dodani šećer, a tri različita okusa zadovoljit će svako nepce u potrazi za zdravim i hranjivim zalogajem.

PROČITAJTE VIŠE

Kako na prirodan način odbiti komarce?

14.7.2022.

Komarci su sveprisutna napast te nam svakog ljeta remete odmor i uživanje. Njihov ubod je neugodan, a zujanje uznemirujuće te svatko traži način kako ih otjerati iz svoje blizine. Pronašli smo nekoliko načina kako uz prirodne sastojke otjerati komarce.

PROČITAJTE VIŠE

Kako postići i održati savršen brončani ten?

7.7.2022.

Postoji mnogo stvari zbog kojih se veselimo ljetu, a preplanuli ten je nešto čemu definitivno većina nas teži postići u ovo doba. U današnjem blogu pročitajte savjete kako postići i održati bakrenasto preplanuli ten.

PROČITAJTE VIŠE

Vegetarijanci i vegani alergični na soju – što sad?

27.6.2022.

U prehrani bez mesa ili životinjskih proizvoda, soja je često glavni izvor bjelančevina i nekih vitamina i minerala. Alergija na proteine iz soje postala je dosta učestao problem, ali na sreću, postoje i drugi kvalitetni biljni izvori bjelančevina o kojima smo pisali u današnjem blogu.

PROČITAJTE VIŠE

Obavijest o proizvodu BIOSOLIS sprej SPF50

10.6.2022.

Obavijest za kupce o opozivu i povlačenju proizvoda zbog neispravne ambalaže - BIOSOLIS sprej SPF50.

PROČITAJTE VIŠE

Zašto je važno zaštititi lice od sunca?

9.6.2022.

Naše lice je dio tijela koji je konstantno izložen vanjskim utjecajima, a koža lica je unatoč tome i dalje vrlo nježna i osjetljiva. Sunce je vjerni suputnik ljeta koji na lice može imati razne učinke, stoga vas u današnjem blogu savjetujemo kako (i zašto) pravilno zaštititi lice od sunca.

PROČITAJTE VIŠE

Kako svaki zaposlenik može doprinijeti zaštiti okoliša?

3.6.2022.

Bogata i raznolika priroda najvrjedniji je resurs kojim raspolaže Hrvatska. Kako očuvani okoliš omogućava funkcionalnosti neophodne za život i ekonomski razvoj, tako je važno da i zaposlenici poduzeća poštuju okoliš i nastoje ga što je manje moguće iskorištavati i zagađivati. Iz navedenog proizlazi činjenica kako postoji potreba za povećanjem učinkovitosti zaštite prirode kako bi se njome upravljalo na održiv način.

PROČITAJTE VIŠE

Ljekovitost i važnost mora

3.6.2022.

Ljeto nam je konačno stiglo, a s njime je sve više nas počelo odlaziti na plažu. More je naš najbolji prijatelj tijekom ljeta, a u današnjem blogu donosimo razloge zbog kojih se more smatra ljekovitim tj. zašto bi trebali na plažu odlaziti cijele godine, ali i svakodnevno se truditi očuvati čistoću mora.

PROČITAJTE VIŠE

Vrtlarstvo kao savršen proljetni hobi

23.5.2022.

Manje oborina, više sunca i dulji dani savršen su temelj za stvaranje novih navika i otkrivanje zanimljivih hobija. Sadnja i rad u vrtu, osim što su zabavni, također imaju vrlo blagotvoran učinak na zdravlje i psihu. U nastavku pročitajte što čini sadnju savršenim hobijem te koja se simbolika krije iza najpoznatijeg proljetnog cvijeća.

PROČITAJTE VIŠE

Kakav utjecaj na okoliš ima sadržaj vašeg ormara?

16.5.2022.

Iako toga možda nismo svjesni, naše odluke u kupovini utječu na okoliš i stanje u svijetu. Svaka osoba ima svoje preference u pogledu stila oblačenja, ali ono čemu se većina nas okreće jest fast fashion – moderan način proizvodnje odjeće koji okolišu i našem zdravlju radi veliku štetu.

PROČITAJTE VIŠE

Kada početi s pripremom kože za sunce?

11.5.2022.

Sunčanje često povezujemo isključivo s ljetom i plažom, ali istina je kako smo i u ostatku godine (posebice u proljeće) izloženi sunčevim zrakama. One imaju mnoge benefite za naše zdravlje, ali isto tako mogu biti štetne za kožu. Donosimo vam savjete kako da pripremite kožu za sunce i zaštitite se od njegovog negativnog utjecaja.

PROČITAJTE VIŠE

Svibanj - Mjesec svjesnosti o celijakiji

4.5.2022.

Celijakija je autoimuna bolest koja je zadnjih godina postala sve učestalija, te se posljedično i sve više podiže svjest o njenoj prisutnosti. Mjesec svibanj obilježava se kao mjesec celijakije, stoga vam povodom toga donosimo blog u kojem možete pročitati što je celijakija, koga pogađa i kolika je učestalost, koji su simptomi i njena poveznica s drugim bolestima.

PROČITAJTE VIŠE

Jeste li spremni za proljeće?

26.4.2022.

Proljeće već je stiglo i donijelo nam mnoge promjene, kako u našoj okolini tako i u našem organizmu. O kojim se promjenama radi, kako one mogu utjecati na kvalitetu života te kako se najbolje prilagoditi, pročitajte u današnjem blogu.

PROČITAJTE VIŠE

Dan planeta Zemlje

21.4.2021.

22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje. Tada se ukazuje na utjecaj koji je čovjek imao kroz prošlost, te kako naše današnje ponašanje utječe na Zemlju. Povodom obilježavanja toga dana, donosimo savjete kako malim promjenama možete ostaviti pozitivan otisak na planeti.

PROČITAJTE VIŠE

Alge – malo čudo prirode

30.6.2022.

Alge su podvodne biljke koje većina nas vjerojatno zamišlja kao duge, debele, tamnozelene listove koji rastu na dnu mora. Takve vrste algi postoje i zovu se makro alge, ali u današnjem blogu fokusirali smo se i na drugu podvrstu (mikro alge) te koje benefite obje mogu imati na ljudski organizam.

PROČITAJTE VIŠE

Reciklaža i održivost – danas važnije nego ikad prije

19.4.2022.

O pojmu reciklaže polako se sve više pričalo, a zadnjih nekoliko godina taj je pojam (i radnja) postao važniji no ikad. U današnjem blogu saznajte što se u svijetu događa po tom pitanju, zašto su reciklaža i održivost toliko naglašene te koje su države predvodnici i zašto.

PROČITAJTE VIŠE

Slavimo održivo – Uskrs u zero waste duhu!

14.4.2022.

Najveći kršćanski blagdan krije se iza ugla, donoseći nam sve proljetne radosti. Uskršnji zec, čokoladna jaja i pisanice samo su neki od najpoznatijih simbola ovog blagdana, a kako da obiteljsko druženje bude u duhu zero-waste pokreta i neke zanimljivosti o Uskrsu pročitajte u današnjem blogu.

PROČITAJTE VIŠE

Svjetski dan zdravlja 2022.

6.4.2022.

Svake godine organizacija WHO odredi temu Svjetskog dana zdravlja, te je ove godine odabrana tema pod nazivom: „Our planet-Our health". Istražili smo povijest iza Svjetskog dana zdravlja, te pobliže objasnili motiv koji stoji iza ovogodišnje teme.

PROČITAJTE VIŠE

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više