Ovdje ćete moći pročitati nove informacije o našim proizvodima i brandovima te njihovom djelovanju. Također, pokušat ćemo vas inspirirati savjetima za održavanje zdravlja i vitalnosti.

Opoziv i povlačenje - DARBO džem s manje kalorija, 220g jagoda

21.12.2021.

Obavijest za kupce o opozivu i povlačenju proizvoda iz predostrožnosti - DARBO džem s manje kalorija, 220 g jagoda.

PROČITAJTE VIŠE

Pravilna prehrana u zimskim mjesecima

13.12.2021.

Zimi naše tijelo traži hranu koja će ga ugrijati i ojačati imunitet, pa samim time i pomoći u suzbijanju gripa i prehlada. Koje je sezonsko voće i povrće te kako pravilno kombinirati namirnice u hladnijim danima, pročitajte u današnjem blogu.

PROČITAJTE VIŠE

Organski ili obični kakao?

8.12.2021.

Kakao nam je poznat od malih nogu kao topli napitak kojeg pijemo ujutro ili navečer prije spavanja. Kao djeca sigurno niste razmišljali o tome što je kakao, kako nastaje i o tome kako postoji zdravi i nezdravi kakao. Pročitajte koja je razlika između organskog i konvencinalnog kakaa, te koje benefite ova namirnica može imati za zdravlje.

PROČITAJTE VIŠE

Darivanje povodom blagdana svetog Nikole

6.12.2021.

Početkom prosinca obilježava se blagdan svetog Nikole, koji ujedno i obilježava početak blagdanskih radosti. Pročitajte tko je bio Sveti Nikola, koji su bili prvi poklanjani pokloni i naše prijedloge za ovogodišnje poklone kojima možete razveseliti svoje najbliže.

PROČITAJTE VIŠE

Mali priručnik za pripremu zimnice

18.11.2021.

Uspomene na zimnicu najčešće vežemo uz naše bake i djedove, kiseljenje povrća i kuhanje džemova. Pripremate li se sami upustiti u pripremu ovogodišnje zimnice, donosimo vam nekoliko savjeta kojima se možete voditi i pripremiti sve potrebno za izradu zimnice.

PROČITAJTE VIŠE

Sjećate li se plazmoliziranog biljnog kvasca? Riječ je o sastojku koji može osnažiti vaše tijelo

10.11.2021.

Ako ste skloni tome da se zdravo hranite te da od prirode uzimate najbolje što se uzeti može – onda nikako nemojte zaobići plazmolizirani biljni kvasac. Iako se već godinama zna za učinkovitost ovog sastojka, mnogi nisu ni svjesni koliko si njime mogu popraviti zdravlje. 

PROČITAJTE VIŠE

Briga o koži u hladnijim mjesecima

9.11.2021.

Svako godišnje doba zahtijeva drugačiju njegu kože. Proizvode koji su nam služili u vrućim ljetnim mjesecima sa zahlađenjem vremena treba zamijeniti i prilagoditi hladnijem vremenu, jer koža nakon sunca i mora traži pojačanu njegu. Sve o tome kako brinuti o koži u zimskim mjesecima donosimo u nastavku.

PROČITAJTE VIŠE

Ksilitol - zaslađivač kojeg preporučaju i stomatolozi

3.11.2021.

Ksilitol je zaslađivač koji se koristi kao prirodna alternativa regularnom (bijelom) šećeru. Možda ste već za njega i čuli jer se najčešće koristi kao zaslađivač u žvakaćim gumama. Pročitajte sve najvažnije činjenice o ksilitolu te zašto ga stomatolozi odobravaju, čak i preporučuju.

PROČITAJTE VIŠE

Sudjelovali smo u virtualnoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2021.

27.10.2021.

Kako bi se razvijala i napredovala, djeca s teškoćama trebaju stalnu i stručnu podršku. No, u Hrvatskoj veliki broj djece s teškoćama nema pristup potrebnim uslugama, a bez njih nemaju niti odgovarajuću priliku za razvoj svojih potencijala i snova te sudjelovanje u životu svojih zajednica. Kako bi se ovaj problem riješio, UNICEF je organizirao utrku Mliječna staza na kojoj smo i mi sudjelovali.

PROČITAJTE VIŠE

5 razloga zašto biste trebali razmisliti o konzumaciji biljnih napitaka

6.10.2021.

Biljni napici su alternativa - zamjena za mlijeko životinjskog podrijetla. Glavni su izbor vegana, ali i ljudi s određenim intolerancijama ili alergijama na hranu i sastojke iz običnog mlijeka. U nastavku  pročitajte kojih smo 5 razloga naveli kao najveće kvalitete i prednosti ovih mlijeka nad mlijekom životinjskog podrijetla.


PROČITAJTE VIŠE

Vegetarijanci – vesela i zdrava družina

4.10.2021.

1. listopada obilježava se Svjetski dan vegetarijanstva, što je pojam o kojem se zadnje vrijeme sve češće priča i raspravlja. Povodom te obljetnice donosimo vam tekst u kojem smo odgovorili na najčeša pitanja vezana uz vegetarijanski stil života.
 

PROČITAJTE VIŠE

Bakin' Mix slavi 1. rođendan na društvenim mrežama!

1.10.2021.

Jedna prekrasna godina rada, stvaranja sadržaja, održavanja evenata, darivanja i još mnogo toga je iza nas. Ponosni smo na Bakin' Mix i na uspjeh koji je postigao u proteklih godinu dana. Kratak rezime svega što smo prošli pročitajte u nastavku.

PROČITAJTE VIŠE

Koje su najzdravije namirnice za djecu u razvoju?

17.9.2021.

Djeca su naša najveća sreća, stoga je razumljivo kako im želite pružiti najbolju njegu zbog koje će uvijek imati osmijeh na licu. Period rasta i razvoja kod djece može biti škakljiv, a kako bi razvoj bio čim kvalitetniji i bez negativnih posljedica djeca trebaju konzumirati kvalitetne namirnice. U nastavku pročitajte koje su namirnice preporučljive za djecu u razvoju i zašto.

PROČITAJTE VIŠE

Jeste li znali da dijete u prosjeku čak 6 do 8 puta godišnje oboli od različitih viroza i prehlada?

10.9.2021.

Činjenica je - djeca koja idu u školu ili vrtić, izložena su mnogim virusima i bakterijama. Dok se kod neke djece imunološki sustav uspješno izbori protiv raznih mikroba, drugi su češće  bolesni. Primjenom naših nekoliko naših savjeta možete doprinijeti jačanju imunološkog sustava svoga djeteta.

PROČITAJTE VIŠE

Savjeti za lakši povratak u rutinu

2.9.2021.

Bliži se kraj ljeta koji ujedno znači i kraj godišnijih odmora te povratak starih obaveza i rutina. Prijelaz s godišnjeg odmora gdje su nam navike fokusirane na odmor (poput duljeg spavanja, kupanja, sunčanja i sl.) na one koje su potrebne kako bi se obaveze obavile, može biti vrlo stresan. Kako bi promjena bila olakšana vama i vašim ukućanima, donosimo nekoliko savjeta uz koje ćete se najbezbolnije moći vratiti poslu i obavezama. 

PROČITAJTE VIŠE

Koju hranu konzumirati tijekom ljetnih vrućina?

24.8.2021.

Ljeti je većini nas na pameti odmor i relaksacija, što nam je nakon cijele godine svakako i potrebno. Ipak, trebamo imati na umu kako nam je uz psihički jednako potreban i fizički odmor, koji ćemo postići pravilnom prehranom i odgovornim ponašanjem prema svome tijelu. Pročitajte koje namirnice pogoduju našem organizmu tijekom ljetnih vrućina, a koje se definitivno moraju izbjegavati.

PROČITAJTE VIŠE

Život s celijakijom

18.8.2021.

Celijakija je sve prisutnija bolest oko koje se zadnjih godina saznalo mnogo novih informacija i život se sve više prilagođava ljudima koji od nje boluju. Život s celijakijom drugačiji je i zahtijeva mnogo prilagodbi, ali ipak ne mora biti smanjene kvalitete. Donosimo savjete kako izvući najbolje iz života s celijakijom te kako se nositi s ovom bolešću.

PROČITAJTE VIŠE

Priča o kurkumi

17.8.2021.

Zlatnožuta boja karakteristika je kurkume po kojoj ju mnogi prepoznaju. Od davnina se o kurkumi govori kao zdravoj namirnici, odnosno začinu koji ima ljekovita i protuupalna svojstva zahvaljujući kurkuminu, aktivnom sastojku kurkume. Koliko je kurkuma zaista kvalitetna namirnica, pročitajte u nastavku.

PROČITAJTE VIŠE

Kako da vaša krema za sunčanje traje što dulje?

16.8.2021.

Sunčanje i često izlaganje suncu neizbježno je tijekom ljetnih mjeseci, a krema za sunčanje bi trebala biti vaš glavni saveznik i uvijek prisutan predmet u torbi kod odlaska na plažu ili bazen. Važno je znati rok trajanja kreme za sunčanje jer s njegovim istekom slabe svojstva, što može dovesti do neželjenih opeklina i neugodnih posljedica. Saznajte kako pravilno skladištiti kremu za sunčanje kako bi ju mogli koristiti do njenog otisnutog roka trajanja ili čak i malo dulje.

PROČITAJTE VIŠE

Simptomi celijakije kod djece

28.7.2021.

Celijakija je genetska bolest od koje će patiti pojedinci koji imaju genetsku predispoziciju za ovu bolest. Najčešće se otkriva kod mlađe djece kada razviju simptome, ali može se aktivirati i u kasnijoj životnoj dobi ili bez simptoma. Saznajte koje oblike celijakije poznajemo i koji su prvi simptomi kod djece zbog kojih se može posumnjati na ovu bolest.

PROČITAJTE VIŠE

Da vam netko ponudi da žvačete plastičnu vrećicu ili auto gumu, biste li pristali? Vjerojatno već jeste..

27.7.2021.

Cijeli svijet se bori sa prevelikom količinom plastike, stoga je važno neprestano raditi na smanjenju utjecaja svakog pojedinca na okoliš. Tvrtka A1 All natural odlučila je dati svoj doprinos i ponudila rješenje..

PROČITAJTE VIŠE

Organizacija životnog prostora

26.7.2021.

Situacija s pandemijom mnoge je navela na promjenu životnih navika, te nas je prisilila da više vremena provodimo u kući, a manje u druženjima s prijateljima ili na poslu. Uz višak slobodnog vremena i prilagodbu na novu situaciju, pročitajte kako si možete organizirati životni prostor kako bi kvalitetno proveli vrijeme i unijeli pozitivnu promjenu u svoj dom.

PROČITAJTE VIŠE

Kako zadržati preplanuli ten što duže?

19.7.2021.

Ljeti je sve nekako bolje, dani su duži, kosa nam je svijetlija, a koža tamnija. Kako bi nam koža i ostala tamnija, donosimo popis trikova uz koje ćete lakše zadržati preplanulu put. Prirodno tamnoputa koža preplanuli će ten zadržati nešto duže od kože svjetlije puti, no uz dovoljno hidracije i pravilnu njegu, boja na koži može potrajati.

PROČITAJTE VIŠE

Što učiniti kada koža izgori na suncu?

13.7.2021.

Proveli ste dan na plaži ili u šetnji prirodom i kod kuće primijetili crvenilo i svrbež kože? Ova situacija često se ponavlja tijekom ljeta, kada zbog intenzivnijeg sunčevog zračenja, koža brže izgori. Kako bismo izbjegli navedenu situaciju, potrebno je redovito nanositi zaštitu od sunca, međutim nije sve izgubljeno ako nam se to ponekad i dogodi. Saznajte kako tretirati kožu kada ste izgorili od sunca kako biste izbjegli dugoročne posljedice i umanjili nelagodu.

PROČITAJTE VIŠE

Tajna veza celijakije i bolesti štitnjače

5.7.2021.

Autoimune bolesti javljaju se kod velikog broja ljudi, te samim time zaslužuju biti tema o kojoj se  više priča i educira. Celijakija i bolesti štitnjače imaju tajnu poveznicu s kojom mnogo ljudi nije upoznato. Upravo tom tematikom bavimo se u ovom tekstu. Pročitajte osnovne činjenice o celijakiji, hipotireozi i njihovoj poveznici.

PROČITAJTE VIŠE

LJETNA RASPRODAJA

1.7.2021.

Iskoristite fenomenalnu priliku i na A1 All natural webshopu i ostvarite popuste do čak 50% u razdoblju od 2.7.-4.7.2021. Ne propustite ovu super akciju na cijeli asortiman zdravih proizvoda i prirodne kozmetike!

PROČITAJTE VIŠE

Bezglutenska prehrana ljeti

21.6.2021.

Možda nam se čini kako je gluten u hrani teško izbjeći, ali ljeto je sezona koja najbolje dokazuje kako to nije točno. Ono pruža raskošnu paletu sezonskih namirnica koje bi se trebale naći na svačijem tanjuru. Saznajte koje je ljetno voće i povrće, te koje namirnice smijete koristiti ako želite izbjeći gluten.


PROČITAJTE VIŠE

Pripremite s nama ljetne smoothie!

16.6.2021.

Ljeto obiluje šarenilom i raznovrsnošću kada govorimo o voću i povrću. Uz sve toplije vrijeme i mnogo dostupnih namirnica, napravili smo popis tri smoothieja koji, osim što su ukusni, će vas rashladiti  i osigurati sve vitamine i minerale koji su potrebni organizmu.

PROČITAJTE VIŠE

Osvrt na online event: Mitovi o zdravoj prehrani

14.6.2021.

Zahvaljujući studentima diplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Rijeci 27.5.2021. održali smo online event „Mitovi o zdravoj prehrani".  Kroz online event panelisti Mihaela Šarunić, diplomirana nutricionistica, i Oskar Amančić, fitness trener, su govorili o  utjecaju društvenih mreža na poremećaje u prehrani i fizički izgled pojedinaca. 

PROČITAJTE VIŠE

Pozitivan utjecaj sunca na čovjeka

9.6.2021.

Sve su češći, oni, svima nam dragi, sunčani dani koji nagovješćuju brz dolazak ljeta. Uz sav pozitivan utjecaj koji sunčeve zrake imaju na naše fizičko i psihičko stanje, ipak treba napomenuti kako one mogu biti vrlo štetne za kožu. Pročitajte kako se pravilno pripremiti za boravak na suncu i dugoročno pružiti svojoj koži zaštitu od štetnog utjecaja UV zraka.

PROČITAJTE VIŠE

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više